ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΊΑ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

UP DATE 28.2.2011

Το ΣΤ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στην συνεδρίαση της 25/2/2011 Ομόφωνα με απάλλαξε από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος μου, για υπόθεση διαδικτυακού τόπου ελληνικού domain name Κοινωνικής Δικτύωσης .Σε νόμιμη και δημόσια εταιρική μου δραστηριότητα .

Δεν θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω πως ξεκίνησε από αυτεπάγγελτη δίωξη  η υπόθεση, τον  θόρυβο που δημιουργήθηκε  στα ΜΜΕ επι τριήμερο  περί δήθεν  παράνομων και κρυφών δραστηριοτήτων , περί δήθεν «εγκεφάλου διαδικτυακής πορνογραφίας , μαστροπείας κλπ αγγελιών» και άλλων ασυναρτησιών και τερατουργημάτων ηλεκτρονικής μυθοπλασίας.

Η υπόθεση αυτή ήταν του 2004 ( Δεκέμβριος παραμονές Χριστουγέννων) στην Ελλάδα του «μηδενικού» internet και του απόλυτου ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού , της ηλεκτρονικής μυθοπλασίας, όπου πίσω από το ιντερνετ  “κρυβόταν και ένας αδίστακτος κερδοσκόπος,  με αμύθητα έσοδα” ( όταν στη ΜΕΚΚΑ του διαδικτύου, την Αμερική, όλες οι εταιρίες κολοσσοί λειτουργούσαν με παθητικό ) Κλπ

Εκ των πραγμάτων η πορεία και η τεράστια  ανάπτυξη των Social Νetwοrks και σε οτι σχετίζεται με την παραβατικότητα των χρηστών με δικαίωσε!

Από την πρώτη στιγμή και μέσω των δικηγόρων μου δήλωσα, με ονοματεπώνυμο, ευθέως ποια τι ήταν η σελίδα και  πως λειτουργούσε,  αποκλειστικά με παροχή υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και σε τρίτους  χρήστες ( βλέπε Facebook , Τwitter και εκατοντάδες αντίστοιχες ελληνικές και ξένες σελίδες )

Επίσης με σεβασμό  και καρτερικότητα στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, πορευτικά όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το βούλευμα εκδόθηκε μέσα 7 μήνες  από την παραπομπή της δικογραφίας στις ανακριτικές αρχές και αρχικώς με απάλλαξε ομόφωνα από τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, περί δήθεν παραγωγής κατοχής διακίνησης πορνογραφίας και υλικού ανηλίκων (που ούτε θα είχα ποτέ και ούτε θα κατείχα ποτέ ) και όλα αυτά για μια εταιρική  web εφαρμογή ( όπως είναι όλα αυτές οι σελίδες  πρόσβασιμη και συγκρινόμενη τότε απο πασίγνωστη ειδική έγκυρη έκδοση για τα PC και το διαδίκτυο με αντίστοιχες της Υahoo.com) και σε σέρβερ πασίγνωστης εταιρίας με την οποία είχα σύμβαση συνεργασίας ! Όπως και από δήθεν “διαμεσολάβηση σε μαστροπεία δεκάδων γυναικών”  !

Υπήρξε παραπομπή μου επι  πλημμεληματικών κατηγοριών για το περιεχόμενο των σελίδων των χρηστών,στους οποίους  ανήκαν και διαχειρίζονταν οι ίδιοι , αποδίδοντας μου ευθύνες ελέγχου.

Η απόφαση του ΣΤ Εφετείου Πλημμελημάτων ΑΘΗΝΩΝ, μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου για ενοχή,  ήταν απαλλακτική για το σύνολο των κατηγοριών.

Απλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  όσους πραγματικά με στήριξαν ( σε αυτούς που ήξεραν και είχαν το θάρρος να μιλήσουν ) σε αυτή την δοκιμασία και πάνω απ όλα στους δικηγόρους μου που ανέλαβαν αφιλοκερδώς  την υπόθεσή μου, σε ένα τόσο θολό περί διαδικτύου ελληνικό τοπίο και με ελάχιστο έως ανύπαρκτο νομοθετικό πλαίσιο και εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας στο e- επιχειρείν.

Γιάννης Xαρονικολάου

Δημοσιογράφος

apasxolisi.blog@gmail.com


ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΩ Η ΔΙΩΞΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ… ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ …

Η επίμαχη ιστοσελίδα αφορούσε παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου σε τρίτους χρήστες του διαδικτύου στα πρότυπα των παγκόσμιων πόρταλ ΜSN , YAHOO, YOU TUBE , my space και αφορούσε την χρήση υπηρεσιών email , chat, messenger , personal , με τους παρακάτω όρους χρήσης :


Οροι Χρήσης (Αντιγραφή από το site ( copy paste )όπως τους είχε ο κατασκευαστής και με την ορθογραφία που αυτός είχε )

Η χρήση των υπηρεσιών γνωριμιών του ……..επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Με την εγγραφή σας συμφωνείτε οτι τα στοιχεία τα οποία δίνονται απο εσάς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν εσάς προσωπικά και μόνο για την εγγραφή σας. Συμφωνείτε πως είστε αποκλειστικά υπεύθυνος τόσο για το περιεχόμενο της εγγραφή σας όσο και για την επικοινωνία σας με άλλα μέλη και οτι δεν υποδύεστε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εκτός από τον εαυτό σας.

Η εγγραφή σας στο ……….είναι προσωπική και δεν μπορείτε να εκχωρήσετε την χρήση της σε κανέναν άλλο και υπό καμία συνθήκη .

Απαγορεύετε να προσθέσετε οποιασδήποτε μορφής παράνομο υβριστικό, δυσφημιστικό , πορνογραφικό, προσβλητικό , απειλητικό ,επιβλαβή , άσεμνο και γενικά ενοχλητικό περιεχόμενο .

Συμφωνείτε οτι δεν δίνεται προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας , παρά μόνο στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια της παρούσης υπηρεσίας.

Απαγορεύετε η χρήση του για διαφημιστικούς η εμπορικούς σκοπούς από τα μέλη του και δεν θα στείλετε κάποιο υλικό στο ……για καταχώρηση που είναι σήμα καταθετεν η καταστρατηγεί κάποιον κανόνα δεοντολογίας η αυθεντικότητας.

Δήλωση αποποίησης υπευθυνότητας : Το …………….δεν εισάγει ούτε παρέχει πληροφορίες για τα μέλη του .Τα ίδια τα μέλη εισάγουν και ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους. Κατά συνέπεια ουδεμία ευθύνη φέρει για την ακρίβεια η αλήθεια των πληροφοριών αυτών. Το ……. και οι δημιουργοί του δεν είναι υπεύθυνοι απέναντι στα μέλη του για οποιοδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά την χρήση των υπηρεσιών του.

…..

Προσωπικά δεδομένα : Το …………δεν επεξεργάζεται στοιχεία προσωπικών δεδομένων οιουδήποτε. Οι χρηστές των ηλεκτρονικών σελίδων του ……….δεν πρέπει να εισάγουν στοιχεία προσωπικών δεδομένων παρά μόνο στοιχεία τα οποία τους είναι απαραίτητα για την μεταξύ τους επικοινωνία

….

Οι όροι χρήσης του διέπονται από το ελληνικό δίκαιο ,το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους νόμους του διεθνούς εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση αντιδικίας αρμόδια είναι τα δικαστήρια Αθηνών. Στην δε περίπτωση που κάποια από τις παρούσες διατάξεις κριθεί ως μη εφαρμόσιμη η καταχρηστική οι υπόλοιποι όροι χρήσης της παρούσας σελίδας και των όρων προστασίας απορρήτου παραμένουν σε πλήρη ισχύ »


Advertisements

18 thoughts on “ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΊΑ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 1. htan site me messenger chat dating profile opws to msn to yahoo gnwsta ellhnika …to exw kleisi enoeite einai pleon site gia mobile realtones klp kai isws kapote to kano portal …

 2. Συγνώμη αν γίνομαι φορτική αλλά μήπως θα μπορούσατε κάπου να συνοψίσετε κάπου την ιστορία σας; Φοβάμαι πως η παράθεση νομικών κειμένων λειτουργεί κάπως αποθαρρυντικά για τον καλόπιστο αναγνώστη.

 3. οκ se katalaveno alla prepei na yparxei plhrh kai leptomeri perigrafi
  kai pos egine ayth h apolysi to exw synopsisi se ena keimeno sto main tou blog kato apo ta statistika … apla den mporousa na eimai periektikos afou thelo na doso kai thn nomiki kai thn syndikalistiki diastasi ….kai profanos kapoios poy gnwrizei ta tektenomena ekei katalavenei… mporeis na deis kai orismena alla post gia to thema kai na katatospistis

 4. Είσαι τελικά ανορθόγραφος… είσαι αλήθεια δημοσιογράφος;
  Λες:
  Συμφωνείτε οτι δεν δίνεται προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας , παρά μόνο στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια της παρούσης υπηρεσίας.

  Απαγορεύετε η χρήση του για διαφημιστικούς η εμπορικούς σκοπούς από τα μέλη του και δεν θα στείλετε κάποιο υλικό στο ……για καταχώρηση που είναι σήμα καταθετεν η καταστρατηγεί κάποιον κανόνα δεοντολογίας η αυθεντικότητας.

 5. Aυτοί οι όροι ειναι αντιγραφή από νομικό
  κείμενο ενσωματωμένο στο site ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ από τον κατασκευαστή και δεν είχα χρόνο να τους διορθώσω ( Τους ΈΚΑΝΑ copy paste)
  όσο για το πρωτοφανούς πρωτοφανής είναι από παραδρομή γιατί τΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΣΥΝΤΆΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ internet cafe ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΜΈΣΑ ΣΤΟΝ EDITOR TOY ΒLOG ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟΎΣ ΧΡΌΝΟΥΣ EYΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙΣ

 6. Καλό κουράγιο και μην τα παρατάς!!

 7. Eυχαριστω για το ενδιαφέρον . Ναι εδώ γράφω με πολύ ένταση και πολύ θυμό …έχω τραβήξει πολλά με αυτές τις δύο υποθέσεις και ειδικά την απόλυση μου γιατί η αλλη καθάρισε μεσα σε 6 μήνες αν και ακόμα ταλαιπωρούμαι με τα πλημμελήματα …Εδώ εχω κάνει κολαζ ποστ …
  που είχα κάνει απλά να φαίνεται τι έχει παιχθεί …ειδικά με την βρώμικη απόλυση …. Απλά με αυτή την δίωξη με απολύσανε …παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό για να με εκδικηθούν χωρίς αποζημίωση , εξέδωσαν βρώμικες και ψεύτικες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ κλπ Μου έκαναν ανταγωγή 100.000 ευρώ έφεραν ψευτομάρτυρες στο δικαστήριο το εργατικό κλπ

 8. O Συνήγορος του Πολίτη τι λέει για όλα αυτα;

 9. Παιδιά Νεοέλληνες …στην Ελλάδα ζούμε ποιος συνηγορος και λοιπά ..Ου μπλέξεις …

 10. η το καλύτερο που ταιριάζει στην περίπτωσή μου σε σχέση με το ιντερνετ και σε σχέση με την ΓΣΕΕ ου σε μπλέξουν …

 11. Θα ήθελα να μάθω εκτός απο την αποζημίωση απόλυσης, εαν δικαιούμαι αποζημείωση αδειας και επίδομα αδειας και πως το υπολογίζω. Η προσληψη εγινε Σεπτ 2007 και η απόλυση Φεβρ. 2009.

  Ευχαριστώ

 12. επειδή η απόλυση έγινε μετά την 1/1/09 δικαιούσε και επίδομα αδείας και αναλογία ημερών άδειας και αναλογία δώρου πάσχα

 13. Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις

  ΥΠΕΣ
  Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
  Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις». Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων και όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων, όλες τις Περιφέρειες και όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.
  Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
  Θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις»
  Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το πρακτικό Συνεδριάσεως (αρ. πρ.26/2007) του Τριμελούς Συμβουλίου για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε την αρ. πρωτ. ΔΟΑ/Φ.Ο1/οικ.22133/23-8-2008 εγκύκλιο προς όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει.
  Μετά την έκδοση και αποστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών νεότερου πρακτικού Συνεδριάσεως (αρ. πρ.74/2008) του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο διαπιστώνεται για ορισμένες υπηρεσίες συνεχιζόμενη παράλειψη ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης ή πλημμελής συμμόρφωση της Διοίκησης σε ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την υποχρέωσή σας για πλήρη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και έγκαιρη εκτέλεσή τους.
  Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις εν λόγω αποφάσεις αφενός αποτελεί Συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) και αφετέρου ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 3086/2002.
  ….. κλπ κλπ

  Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,

  Επειδή έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια σας, παρακαλώ πολύ εξηγήστε στον ελληνικό λαό, γιατί μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εφαρμόσει τις εναντίον της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 2023/2003, 73/2005, 3554/2006, 3555/2005, 2307/2008 και 2308/2008;

  Μήπως η εγκύκλιος δεν αφορά τις παρανομίες που διαπράττουν τα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;
  Και στην περίπτωση αυτή γιατί μας ζαλίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κοροϊδίες σας;

  Αφού με τον τσαμπουκά οι Υπουργοί σας δεν εφαρμόζουν δυσμενείς γι’ αυτούς ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας!

 14. δημοσιογράφος είπε ότι είναι ο άνθρωπος… δεν είπε ότι είναι διορθωτής κειμένων σε εφημερίδα… Ούτε φαντάζεστε τι βλέπουν τα μάτια των διορθωτριών. Γιατί νομίζετε ότι φωνάζουμε που όλοι μπλοκάρουν χωρίς ποτέ να σκεφτούν την ύπαρξη καν αυτού του βοηθητικού επαγγέλματος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s