Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει…

Aναδημοσίευση απο press-gr

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει…

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση για τις νέες κινητοποιήσεις

..,,
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει τον αγώνα της για δημόσιο έλεγχο του ΟΤΕ και για μια ακόμη φορά γνωστοποιεί της λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη στην εκχώρηση της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ και την ιδιωτικοποίησή του:
ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας υποδουλώνεται μ’ ένα νέο τρόπο. Τον οικονομικό.Οι μεγάλες βιομηχανίες, το τραπεζικό σύστημα, το λιανικό εμπόριο, τα ναυπηγεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια πέρασαν ή περνούν οριστικά στα χέρια ξένων επενδυτών.Οι μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις κρίσιμων τομέων της εθνικής οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές) μετοχοποιήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό τους.Δεν είναι τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις στα ισχυρά κράτη μέλη της Ε.Ε. κρατούν τους αντίστοιχους οργανισμούς υπό δημόσιο έλεγχο.Η απόφαση πλήρους ιδιωτικοποίησης και αυτών των επιχειρήσεων διαμορφώνει τους όρους της πλήρους οικονομικής εξάρτησης της χώρας από τους ξένους και εμείς διαφωνούμε με αυτή την επιλογή..
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ.Εδώ και πάνω από μισό αιώνα ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης ο ΟΤΕ και οι εργαζόμενοί του δημιούργησαν μια τεράστια εθνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή πηγαίνοντας το τηλέφωνο και στην πιο μακρινή και δύσβατη γωνιά της πατρίδας μας.Με συνεχείς προσπάθειες και μεγάλες επενδύσεις ανταποδίδονται στον ‘Ελληνα πολίτη και στον επιχειρηματία οι σύγχρονες υπηρεσίες συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε όλους της τους τομείς.Με επενδύσεις στο εξωτερικό και με την δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, εντός και εκτός Ελλάδας, έκαναν τον όμιλο ΟΤΕ την μεγαλύτερη κερδοφόρα επιχείρηση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.Η κοινωνική συνεισφορά του ομίλου, συνάρτηση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του, είναι μοναδική κι εμείς έτσι θέλουμε να παραμείνει..
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ομίλου εταιρειών ΟΤΕ θα σημάνει άμεση αλλαγή των λειτουργιών του με μοναδικό προσανατολισμό το κέρδος. Εγκατάλειψη των μη αποδοτικών περιοχών (ύπαιθρος, νησιά). Περιορισμό επενδύσεων σε περιοχές άμεσης απόδοσης και αύξηση των τιμολογίων. Κίνδυνο εκποίησης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του για άμεση είσπραξη κεφαλαίων από τους ξένους ιδιοκτήτες του. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας. Αλλαγή της πολιτικής προμηθειών σε βάρος εγχώριων επιχειρήσεων. Σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιφέρειας..
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.Σοβαρές της επιπτώσεις θα υπάρξουν στην άμυνα της χώρας (μέσω του δικτύου του λειτουργούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης στρατιωτικών μονάδων και αεράμυνας), στην εσωτερική ασφάλεια (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ), στην λειτουργία της Κεντρικής Διοίκησης (Βουλή, Κυβέρνηση, Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κλπ).Ασυδοσία στη διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων των συνδρομητών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s