Δραματική αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο

Δραματική αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο

Δραματική αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο

11 Σεπτεμβρίου 2008, 14:23

Μιχάλης Παπανίδης

Το χειρότερο «εφιάλτη» για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα ξυπνά το άλμα της ανεργίας στη χώρα μας από το 6,6% το Μάιο, στο 7,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Η κρίση έπληξε τις ελληνικές επιχειρήσεις, που είτε κλείνουν είτε αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού, με αποτέλεσμα εκτίναξη του δείκτη απασχόλησης. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τρέφει μια τελευταία ελπίδα, το άλμα της ανεργίας να είναι συγκυριακό και τα στοιχεία των επομένων μηνών να διαψεύσουν τον… εφιάλτη.

Τον Ιούνιο του 2007, η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 8,2%, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε τον Ιούνιο του 2008 σε 4.552.832 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 359.978 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.314.792 άτομα, όπως αναφέρει η ΕΣΥΕ.

Σε επίπεδο περιφερειών, η Ήπειρος έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2008 (10,2%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό έχει το βόρειο Αιγαίο 3,8%.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι 10,7% και των ανδρών 5%, ενώ η ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας 22,3%!

«Είναι εμφανής η εξασθένιση του ρυθμού αύξησης της απασχόλησης, ο οποίος αντανακλά τη σχετική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, όπου αναμένεται να καταστήσει δυσκολότερη τη μείωση της ανεργίας για τους επόμενους μήνες», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νικόλας Μαγγίνας, αναλυτής στην Εθνική Τράπεζα.

http://www.zougla.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s