Ανοιχτές 9.548 θέσεις για μονίμους και εποχικούς

Ανοιχτές 9.548 θέσεις για μονίμους και εποχικούς

Διευρύνεται αυτή την εβδομάδα ο κύκλος των προσλήψεων στο Δημόσιο με την έγκριση από την Τριμελή Επιτροπή Υπουργών 4.737 θέσεων ορισμένου χρόνου και 1.266 συμβάσεων έργου κυρίως στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στους εποπτευόμενους από αυτό οργανισμούς.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11408&subid=2&tag=8673&pubid=1840884

Οι θέσεις σ’ αυτό το τεύχος

ΜΟΝΙΜΟΙ

  • 2.964 θέσεις εργασίας διεκδικούν αυτήν την εβδομάδα χιλιάδες υποψήφιοι, που επιθυμούν τον διορισμό τους στο Δημόσιο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη μεγάλη προκήρυξη του ΙΚΑ και άλλων 25 φορέων για 1.215 θέσεις, ενώ στο ΦΕΚ 575 θα δημοσιευτεί αυτές τις ημέρες η προκήρυξη της Αγροτικής Τράπεζας για τις 909 θέσεις (αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Δεκεμβρίου). Σε επίπεδο φορέων, ξεχωρίζουν οι διαγωνισμοί των δήμων Αθηναίων, Μενιδίου και Αχαρνών, που πρόκειται να δημοσιευτούν από μέρα σε μέρα, ενώ ήδη βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής αιτήσεων άλλοι 33 διαγωνισμοί σε δήμους όλης της χώρας για 300 θέσεις. Στο μεταξύ, «τρέχουν» οι διαγωνισμοί 7 φορέων για 83 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στη ΡΑΕ, στον ΟΠΕΓΕΠ, στο Ινστιτούτο Μετρολογίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας κ.α.
  • 415 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα διεκδικήσουν χιλιάδες υποψήφιοι από τις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη που θα σταλεί για ΦΕΚ εντός της εβδομάδας, οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε 22 φορείς. Οι κυριότερες ειδικότητες αφορούν Επιμελητές, Εργάτες Καθαριότητας, Φύλακες – Νυχτοφύλακες και Βοηθούς Θαλάμων.
  • Η 30ή Νοεμβρίου ή η 7η Δεκεμβρίου θεωρούνται οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής του Τεστ Γνώσεων και Δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ.
  • Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συμμετέχουν στους γραπτούς διαγωνισμούς 3Π και 2Π, ενώ στις 19 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για τις προκηρύξεις 4Π και 5Π.
  • 1.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (άνδρες και γυναίκες) σε 70 διαφορετικές ειδικότητες θα προσλάβει το Πολεμικό Ναυτικό. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η κατάταξη των νέων ΕΠ.ΟΠ. θα γίνει από το νέο έτος.
  • Θέσεις Επαγγελματιών Οπλιτών στο Στρατολογικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να προκηρύξει για πρώτη φορά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. (σελ. 24)
  • Στις 30.000 ανήλθαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομικών, για 877 θέσεις εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ – ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

  • Περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου σε 20 φορείς του Δημοσίου και σε ΟΤΑ ολόκληρης της χώρας ενέκρινε η τριμελής επιτροπή υπουργών στην τελευταία της συνεδρίαση. Οι σχετικοί διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν από τους φορείς έως το τέλος του έτους. Από αυτές η πλειοψηφία τους (3.925 θέσεις) απευθύνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους φορείς του, ενώ προβλέπονται άλλες 680 θέσεις πρακτικής άσκησης στο υπουργείο για φοιτητές σχετικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Εξάλλου, αυτήν την εβδομάδα «τρέχουν» οι διαγωνισμοί 6 φορέων για 167 θέσεις εποχικών υπαλλήλων, από τις οποίες ξεχωρίζουν εκείνες των ΕΛΤΑ (59 θέσεις) και του ΟΤΕΚ (48 θέσεις). Τέλος, από το ΑΣΕΠ εγκρίθηκαν τις τελευταίες ημέρες 414 θέσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. (σελ. 14-16)Ανοιχτές 9.548 θέσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s