Αναβολή διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για καθηγητές και δασκάλους

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65942

Τρίτη, 16.12.08
Αναβολή διαγωνισμού

Αναβολή και… βλέπουμε για τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών. Το ΑΣΕΠ αποφάσισε χθες να αναβάλει τον πρώτο διαγωνισμό -για καθηγητές και δασκάλους- που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου εξαιτίας του κύματος των καταλήψεων που έχει απλωθεί στα σχολεία της χώρας.

Η ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής συνεδρίασε γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα έχοντας πληροφορηθεί εγγράφως από το υπουργείο Παιδείας ότι από τα 243 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που θα χρησιμοποιούνταν για τη διενέργεια των εξετάσεων, τα 40 τελούν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΤ, τα 24 μέλη της ανεξάρτητης αρχής αποφάσισαν παμψηφεί να αναβάλουν τις εξετάσεις, με δεδομένο ότι ήταν αδύνατο να βρεθούν άλλα σχολεία για τους 33.785 υποψηφίους που είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη 2Π/2008. Επειτα από αλλεπάλληλες επαφές με το υπουργείο Παιδείας, στους Αμπελοκήπους έκριναν ότι δεν μπορούν να ρισκάρουν, ούτε να εγγυηθούν την άρτια και ομαλή διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ετσι, παρότι είδαν τα ονόματά τους στους πίνακες ανακοινώσεων, δεν θα κατέβουν στη μάχη οι υποψήφιοι των εξής 9 ειδικοτήτων: Δάσκαλοι (2.753 αιτήσεις), Φιλόλογοι (18.646), Μαθηματικοί (5.062), Φυσικοί (3.284), Χημικοί (1.661), Βιολόγοι 1.077), Γεωλόγοι (626), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (606) και Οικιακής Οικονομίας (70 αιτήσεις).

Το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει σήμερα και επισήμως την απόφασή του. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις. Και αυτό γιατί ανατρέπεται όλο το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για τους συνολικά τέσσερις γραπτούς διαγωνισμούς τόσο για τις κλασικές όσο και για τις τεχνικές ειδικότητες των εκπαιδευτικών (ακολουθούν οι εξετάσεις για Θεολόγους, Οικονομολόγους, πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, Γαλλικής, Αγγλικής, Γερμανικής, Ιταλικής Γλώσσας, Κοινωνιολόγους, Νομικούς, Πληροφορικής, Θεατρικών Σπουδών, Μεθοδολογίας Ιστορίας, Νηπιαγωγούς, Ιατρούς, Γεωπόνους, Γραφίστες, Οδοντοτεχνίτες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγους- Ηλεκτρολόγους κ.λπ.). Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΣΕΠ ανέφερε ότι «ευχέρεια για εξετάσεις θα έχουμε μετά τις 15 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά όλοι οι γραπτοί διαγωνισμοί θα καθυστερήσουν να διενεργηθούν. Ζητούμε την κατανόηση των υποψηφίων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s