Καταγγέλουν απόλυση απο τα καταστήματα JUMBO

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλιου- Χάρτου καταδικάζει τις άθλιες μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε η εργοδοσία των καταστημάτων JUMBO για να απολύσει για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα τον συνάδελφο Νίκο Νικολόπουλο.
 
Ο εργαζόμενος είχε απολυθεί από το κατάστημα JUMBO στην Βάρη μετά την συμμετοχή του στην απεργία της 10ης Δεκεμβρίου.Επαναπροσλήφθηκε μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή της επαναπρόσληψής του η εργοδοσία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση (απειλές, καψόνια, ακόμη και προσπάθεια εξαγοράς του συναδέλφου). Αφού δεν τα κατάφεραν με όλους αυτούς τους τρόπους, τα αφεντικά του JUMBO απέλυσαν ξανά τον Ν. Νικολόπουλο στις 12 Ιανουαρίου.
 
Θεωρούμε αυτονόητη την αλληλεγγύη και την στήριξή μας σε οποιονδήποτε εργαζόμενο/-η χτυπιέται από την εργοδοσία. Κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του απέναντι στα αφεντικά. Εξάλλου ο Σύλλογός μας, με αυτή τη λογική, εδώ και δύο μήνες δίνει μια σκληρή μάχη για την επαναπρόσληψη δύο απολυμένων συναδέλφων στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΤΑΚΗ».
 
Απέναντι στην εργοδτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που ενισχύεται από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα.
 
-Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Ν. Νικολόπουλου.
-Είμαστε αλληλέγγυοι/-ες στον αγώνα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.    
 
16/1/2009

Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s