Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι του υπουργείου πολιτισμού περιμένουν

Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι του υπουργείου πολιτισμού περιμένουν

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_7979.html


«Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Φλεβάρη εκατοντάδες συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟ στην οδό Μπουμπουλίνας κατά την 24ωρη απεργία που είχαν κυρήξει η ΠΟΕΙΔΔ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων του ΥΠΠΟ και ο Σύλλογος Εκτάκτων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας. Ως συνέχεια των…
δυναμικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων ο Σύλλογος της ΒΔ Ελλάδας έδωσε βροντερό παρόν και προσήλθε μαζικά.
Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δραβίλας, δέχτηκε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των συμβασιούχων και συζήτησε μαζί τους για 2 ώρες. Δυστυχώς και αυτή η συνάντηση δεν έδωσε καμία λύση στα φλέγοντα προβλήματα και στα αιτήματα των συμβασιούχων.
Σχετικά με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο Γενικός Γραμματέας αναρωτιέται ακόμα αν αυτοί οι εργαζόμενοι – που δουλεύουν επί σειρά ετών – καλύπτουν τις ανάγκες του Υπουργείου με τις 3000 χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις. Υποσχέθηκε, όπως και προηγούμενες φορές, προσλήψεις μέσω προκηρύξεων και ανέφερε ότι το αίτημα του ΥΠΠΟ προς το Υπουργείο Οικονομικών θα ανέρχεται στις 2000 θέσεις για όλες τις ειδκότητες, διπλασιάζοντας το νούμερο που είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Υπουργός μόλις πριν δύο εβδομάδες! Ωστόσο, παρά τις καλές προθέσεις, αβέβαιη πάντα παραμένει η έγκριση των προσλήψεων από το οικονομικό επιτελείο.

· Ουδέν νεότερο για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εκατοντάδων συμβασιούχων με θετικές δικαστικές αποφάσεις που συμπληρώνουν 2 μήνες απλήρωτοι και συνεχίζουν να εργάζονται.

· Καμιά αναφορά από τον κ. Δραβίλα για την εξαίρεση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ από το 24μηνο του ΠΔ 164/2004.

· Καμιά τοποθέτηση σχετικά με το αίτημα για την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας κατά την οποία οι προσλήψεις των συμβασιούχων διενεργούνται μέσω των Γενικών Διευθύνσεων του ΥΠΠΟ με αδιαφανή κριτήρια και υπό αυστηρό κομματικό έλεγχο.

· Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται από το ΥΠΠΟ για την κατοχύρωση πιστοποιήσεων από τις Υπηρεσίες του ώστε να είναι δυνατή η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Εξαιτίας μάλιστα σημαντικότατης σύσκεψης με θέμα το ΕΣΠΑ διεκόπη με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού η συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων.

Ο Υπουργός, κ. Σαμαράς, ζήτησε συγγνώμη από τους εκπροσώπους των συμβασιούχων και κατανόηση για την απουσία του και υποσχέθηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι συνάδελφοί μας στην ΒΔ Ελλάδα αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις εφοριών και αποκλεισμό Μουσείων μέχρι το Υπουργείο να δεσμευτεί σχετικά με τα αιτήματά μας. Καλούν μάλιστα τους συναδέλφους σε όλοι την Ελλάδα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να δραστηριοποιηθούν ανάλογα, ώστε να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία και να γίνει αντιληπτή η δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε ή κινδυνεύουμε να βρεθούμε. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί όταν έρθουν τα χειρότερα θα είναι αργά».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s