ΟΑΕΔ: Από 1/4 επιδόματα και «δώρο» Πάσχα

Από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προπληρώνει όλα τα επιδόματα, βοηθήματα και παροχές που επρόκειτο να καταβληθούν μέχρι και τις 3 Μαΐου 2009, ενώ από την ίδια ημέρα θα καταβάλει στους δικαιούχους και το «δώρο Πάσχα».

Βάσει της σχετικής απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από εισήγηση του διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη, από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 θα προπληρώνονται από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ:

• Τα τακτικά επιδόματα ανεργίας (που επρόκειτο να καταβληθούν μέχρι τις 3/5/2009),

• Η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας μηνός Απριλίου,

• Τα «δώρα» εορτών του Πάσχα στους δικαιούχους των παραπάνω επιδοτήσεων (θα καταβάλλονται ανεξάρτητα από το χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος είσπραξης του εν λόγω βοηθήματος από τους δικαιούχους) και

• Το ειδικό βοήθημα των μακροχρόνια ανέργων που καταβάλλεται κανονικά μέχρι και τις 3/5/09.

Η προπληρωμή των επιδομάτων και του «δώρου Πάσχα» θα γίνει φέτος με δύο τρόπους:

1. Για τους επιδοτούμενους ανέργους και δικαιούχους που εγγράφηκαν μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου Ολοκληρωμένου πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, η διασταύρωση στοιχείων των δικαιούχων θα γίνεται από τον Οργανισμό μέσω του ΟΠΣ και θα ακολουθεί αυτόματη πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών τους. Η πίστωση των λογαριασμών θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου.

2. Όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι είχαν εγγραφεί πριν την εφαρμογή του ΟΠΣ και έχουν λάβει τραπεζικές επιταγές επιδοτήσεων και δώρων, θα πρέπει από την Τετάρτη 1 Απριλίου να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να σφραγίσουν τις επιταγές «δώρου Πάσχα» και επιδομάτων, προκειμένου να τις εισπράξουν.

Η απόφαση για την προπληρωμή των επιδομάτων και την καταβολή του «δώρου» Πάσχα λήφθηκε με στόχο την έγκαιρη και καλύτερη οικονομική στήριξη των ανέργων ενόψει των εορτών.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις λήψης του «δώρου» Πάσχα από τους επιδοτούμενους ανέργους

Οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι δικαιούνται ολόκληρο το «δώρο» Πάσχα (12,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας) εφόσον λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για 3 μήνες μέσα στη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30η Απριλίου. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο της τακτικής επιδότησης δικαιούνται :

• με 1 μήνα τακτικής επιδότησης, ποσό ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και

• με 2 μήνες τακτικής επιδότησης, ποσό ίσο με 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Τακτικό επίδομα ανεργίας λαμβάνουν οι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Οι προϋποθέσεις χορήγησης του τακτικού επιδόματος από το ΟΑΕΔ είναι οι εξής:

α) Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:

Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

Επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες (80 ημέρες το χρόνο, κατ’ ελάχιστο όριο).

β) Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των τελευταίων 2 μηνών.

Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα ή και εποχικά αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες (όπως για αλιεργάτες) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.

Το επίδομα ανεργίας αρχίζει από την ημέρα της εγγραφής, αρκεί αυτή να γίνει εντός 60 ημερών από την καταγγελία. Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνo ή διετία).

Advertisements

32 thoughts on “ΟΑΕΔ: Από 1/4 επιδόματα και «δώρο» Πάσχα

 1. Τελικά που είναι το διπλό δωρο για το Πάσχα???

  Χάθηκε στον δρόμο κ.Πετραλια???

 2. Το διπλό δώρο Πάσχα χάθηκε. Το «επίδομα 500€ των επιδοτούμενων ανέργων που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο», ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…… Από υποσχέσεις καλά πάμε πάντως!

 3. ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ?

 4. Παιδιά αυτο ανακοινωσε ο ΟΑΕΔ ΑΡΑ διπλό δώρο Πάσχα δεν δίνει

 5. ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ Ο ΟΑΕΔ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΑΒΕΤΑΙ!

 6. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΩ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3/5. ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΔΙΠΛΟ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ….ΤΟΤΕ ΤΗΑ ΣΠΑΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ MAIL ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ FACEBOOK ΓΚΡΟΥΠ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ !!! ΡΟΜΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !!!

 7. ΟΑΕΔ: Διπλό δώρο Πάσχα στους ανέργους

  Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη για το διπλό δώρο Πάσχα στους ανέργους του ΟΑΕΔ και την απασχόληση ανέργων στο δημόσιο.

  Στην ονομαστική ψηφοφορία υπερψήφισαν οι 147 παρόντες βουλευτές της ΝΔ , κατά οι 129 παρόντες της αντιπολίτευσης .Παρόν δήλωσε ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης.
  αφου ψηφιστικε ρε παιδια!τιπροβλημα να εχουμε?

 8. ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝΕ!!! ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΜΑΛΛΟΝ.

 9. Δυστιχως δεν εδωσαν διπλο δωρο στη θεσσαλονικη.Μονο το επιδομα και το δωρο πασχα.για το αλλο εκτακτο δωρο δεν ενημερωθηκαν ακομα μου ειπε..

 10. re paidia ego pou dn pairno pleon epidoma epaira mexri oktombrio 2008 doro xristouggenon kai epidoma thermansis pira sinexizo vevaia na ananeono tin karta anergias,doro pasxa tha paro?

 11. oxi giati to doro xristoygenwn htan gia to 2008 afou se epidotouse mexri ton oktovrio tou 2008 twra to epidoma pasxa einai tou 2009 kai to epidoma thermansis dothike se epidotoymenouw toy 2008

 12. Δυστυχώς δεν έδωσαν διπλό δώρο Πάσχα πουθενά παρόλο που το είπαν σε όλες τις ειδήσεις και γράφτηκε σε όλες τις εφημέρίδες!!! ΑΙΣΧΟΣ! ΨΕΥΤΕΣ!!!

 13. Αν καποιος παρει το διπλο δωρο πασχα ας το αναφερει παρακαλω!

 14. γιατι παραπονιεστε ρε παιδια;μηπως ειναι το μονο που υποσχεθηκαν και τελικα δεν το τηρησαν;συνηθησμενες καταστασεις!

 15. γιατι παραπονιεστε ρε παιδια;μηπως ειναι το μονο που υποσχεθηκαν και τελικα δεν το τηρησαν;συνηθισμενες καταστασεις!

 16. Παιδια δεν αρχιζετε να στελνετε κανα σχετικο mail στην Κυρια Πετραλια…εγω ηδη το εκανα..ας μαζευτουμε λοιπον αρκετοι για να υπαρξει μια κινηση

  info@petralia.gr

 17. Τι διπλό δώρο μου λέτε?? Σιγά μην το έδιναν.Εδώ είπαν για τα 500 ευρώ σε άνεργους και συνταξιούχους που έχουν στεγαστικο πρώτης κατοικίας.Πήγα να το πάρω σαν άνεργη αλλά δεν μου το δίνουν γιατί το στεγαστικό μου είναι επισκευαστικό και όχι για αγορά ή ανέγερση. Πάντα βρήσκουν κάποιο παραθυράκι αλλά μονο για πάρτη τους αυτοί θα πάρουν 1500 ευρώ αύξηση στον μισθό τους.Μόνοι τους το ψήφισαν.Ωραία.

 18. γεια σας
  να σας ρωτησω
  συμβαινει συχνα να καθυστερουν να καταθεσουν τα επιδοματα ανεργιας γιατι εδω και 4 μερες δεν το εχω λαβει.
  ξερετε κατι πανω σε αυτο???
  ευχαριστω εκ των πρωτερων

 19. merikes fores isos logo argiwn rotise sto topiko grafeio toy OAED

 20. θα ηθελα να ρωτησω το εξης. το 2008 εχω παρει το οικογενειακο επιδομα του οαεδ. το 2008 εχω τουλαχιστον 50 ενσημα ωστε να δικαιουμαι το οικογενειακο επιδομα που χορηγηται το 2009.
  Ομως το Μαρτη φετος διοριστηκα ως μονιμος δημοσιος υπαλληλος. δικαιουμαι το οικογενειακο επιδομα ? Στον οαεδ μου ειπαν πως οχι. αλλα οταν δουλεψα το 2008 δεν μου εδινε ο εργοδοτης οικ. επιδομα.

  ευχαριστω εκ των προτερων

 21. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ …ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ 2008

 22. kalispera sas 8a h8ela na rwthsw an gnwrizete pote 8a xekinhsoun na dinoun to dwro pasxa kai h deuterh dosh tou epidomatos boh8eias??

 23. γεια σας..
  θα ηθελα κ εγω να ρωτησω…ποτε θα ξεκινησουν να δινουν το δωρο του πασχα κ τη δευτερη δοση του επιδοματος αλληλεγγυης….

 24. geia sas thelo k ego na rotiso,eimoyn sto tamio anergias mexri oktovri toy 2010 eixa pari to doro ton xristoygenon,mipos dikeoume k to doro pasxa?eyxaristo perimeno apantisi

 25. Οποιος παρει διπλο δωρο πασχα 2011 ασ το αναφερει παρακαλω….ψηφιστηκε στην βουλη και τωρα το παιζουν κινεζοι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s