Σε επίσχεση εργασίας οι 120 της Amasa Hellas

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι 120 εργαζόμενοι στη βιομηχανία επεξεργασίας ιχθυηρών, Amasa Hellas AEBE Τροφίμων, οι οποίοι, χθες, από κοινού με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Επισιτιστική Βιομηχανία της Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν ενημερωτική συγκέντρωση στη ΒΙΠΕ Σίνδου, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 15/6, κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση, παράνομα, τους έθεσε σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι, στους οποίους σήμερα οφείλονται μισθοί δύο μηνών, από το 2008 αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2009, προχώρησαν για πρώτη φορά σε επίσχεση εργασίας, καθώς η επιχείρηση τους όφειλε μισθούς τεσσάρων μηνών.

Το εργοστάσιο της Amasa υπολειτουργεί, ενώ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση έχει μεταφέρει όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα σε εγκαταστάσεις στην Αθήνα, ενώ τα αλιεύματα, που παραλαμβάνει τους τελευταίους μήνες, τα διαθέτει δίχως να περνούν προηγουμένως από επεξεργασία στις γραμμές παραγωγής της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μπορέσαμε να αντλήσουμε, το 2007 η εταιρεία είχε τζίρο 30,5 εκατ. ευρώ και κέρδη 318.416 ευρώ, με τη διαφορά ότι τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημίες 4,16 εκατ. ευρώ, σε κύκλο εργασιών 35,7 εκατ. ευρώ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/20/1679713.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s