73 διαγωνισμοί και 2.529 νέες θέσεις τον Αύγουστο

ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ – ΥΓΕΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

73 διαγωνισμοί και 2.529 νέες θέσεις τον Αύγουστο

Ολα δείχνουν ότι το επόμενο εικοσαήμερο θα έχουν συγκεντρωθεί οι οριστικοί πίνακες για την προκήρυξη των 1.400 θέσεων.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η προκήρυξη στα υπουργεία και συγκεκριμένα στην Αμυνα και στον Πολιτισμό.

Με τον νέο διαγωνισμό αναμένεται να προκηρυχθούν 600 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

73 διαγωνισμοί και 2.529 νέες θέσεις τον Αύγουστο

Από δήμους, ΝΠΔΔ και στο ΕΣΥ έχουν εκδοθεί 73 διαγωνισμοί για 329 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

1.166 με σύμβαση ορισμένου χρόνου
Θέσεις με σύμβαση προσφέρονται από ΕΛ.ΤΑ., νοσοκομειακές μονάδες, αλλά και δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Από τις εποχικές θέσεις ξεχωρίζουν οι 58 προσλήψεις οδηγών και συνοδών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Οι θέσεις κατανέμονται σε Αττική, Μαγνησία, Δράμα, Λέσβο, Κιλκίς και Φθιώτιδα. Ανακοινώθηκαν 536 συμβάσεις έργου σε ΕΡΤ – ΙΚΑ – ΥΠΕΣ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2.000 ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ
Διορθωτικό ΦΕΚ για τις ειδικές θέσεις του Νόμου 2643/98

Λίγο πριν από τον καθορισμό των ημερομηνιών για την υποβολή αιτήσεων στο ΙΚΑ, το ΑΣΕΠ ζήτησε από το Ιδρυμα τη διόρθωση της προκήρυξης για να συμπεριληφθούν οι οριζόμενες από τον νόμο 2643/98 θέσεις για τις ειδικές κατηγορίες.

Οι θέσεις σ’ αυτό το τεύχος

ΜΟΝΙΜΟΙ

  • Με 2.529 θέσεις σε 73 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ «μπαίνει» ο Αύγουστος. Εως το τέλος του μήνα αναμένεται να προκηρυχθούν οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί του Δημοσίου, εκ των οποίων ο πρώτος σε μονάδες του ΕΣΥ (για 1.400 θέσεις) και ο δεύτερος σε υπουργεία και φορείς (για 400 θέσεις). Θέμα ημερών είναι η έκδοση ακόμα μίας προκήρυξης που αφορά την πρόσληψη περίπου 200 ορφανών σε δήμους όλης της χώρας. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται πάνω από 70 διαγωνισμοί σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, σε νοσοκομεία, στο ΚΕΠΕ, στο Ταμείο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την πρόσληψη 329 νέων υπαλλήλων.
  • 2.000 θέσεις γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ θα επαναπροκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι θέσεις του Νόμου 2643/98 για τις ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται από τον νόμο.
  • Με 35 τακτικές οργανικές θέσεις, 15 δημοτικούς αστυνόμους και 76 θέσεις εποχικού προσωπικού ενισχύεται ο Δήμος Θήρας (Ν. Κυκλάδων), προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που συνεπάγεται η τουριστική σεζόν.
  • 65 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα προκηρύξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Δ. Κερατσινίου. Εξάλλου, 22 θέσεις μονίμων θα προκηρύξει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ξάνθης, δώδεκα θέσεις θα καλύψει ο Δήμος Κερκίνης και 14 θέσεις θα προκηρύξει ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας.

ΕΠΟΧΙΚΟΙ

  • 1.166 θέσεις εποχικής απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου, σε δήμους, ΔΕΚΟ κ.α. προσφέρουν αυτήν την εβδομάδα περισσότεροι από 80 διαγωνισμοί που προκηρύσσει το ΑΣΕΠ αλλά και οι ίδιοι οι φορείς. Από τους διαγωνισμούς που ξεχωρίζουν είναι εκείνος της ΕΡΤ για 293 συμβάσεις έργου, στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ για 133 γιατρούς, στο υπουργείο Εσωτερικών για 110 άτομα, στα ΕΛΤΑ για 134 θέσεις, στη Δημοτική Επιχείρηση Αμαρουσίου για 80 εποχικούς υπαλλήλους κ.λπ. Η πλειοψηφία των θέσεων κατανέμεται σε φορείς της Αττικής, της Μαγνησίας, της Δράμας, της Φθιώτιδας και της Λέσβου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Επιδότηση έως και 80% της δαπάνης απόκτησης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού σε 50.000 γιατρούς οδοντίατρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές και οικονομικούς συμβούλους, από 3.000 έως 20.000 ευρώ, υπόσχεται το νέο πρόγραμμα που θα ενεργοποιήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11408&subid=2&pubid=5058807

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s