ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ E-SHOP.GR


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ…

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.
Η ατομική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο εργαζόμενος:

«… δεν υπάγεται στις περί χρονικών ορίων διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (κυρίως υπερωριακή εργασία, εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, εργασία τις Κυριακές και τις αργίες). Για τις εργασίες αυτές, ο εργαζόμενος παραιτείται και ρητά από κάθε τυχόν αξίωση ή αμοιβή». Δηλαδή, αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο απλήρωτος χρόνος εργασίας. Η εργοδοσία μπορεί ν’ αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες, νύχτες και αργίες τζάμπα και όποτε αυτή θέλει.

«… υποχρεούται, επίσης, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε θυγατρικές εταιρείες ή εταιρείες που συμμετέχει ή συνεργάζεται η εδώ συμβαλλόμενη εταιρεία εφ’ όσον τούτο του υποδειχτεί». Ως σύγχρονοι δούλοι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα «δανείζονται» σε οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, αν το αποφασίσει η εργοδοσία.

«…η εταιρεία δικαιούται να μεταθέτει οριστικά ή πρόσκαιρα τον εργαζόμενο σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα ή υπηρεσία εντός του ίδιου νομού ή εκτός αυτού, κατά την κρίσιν της χωρίς τούτο να μπορεί να θεωρηθεί μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Αρνηση του εργαζόμενου να μετακινηθεί θεωρείται παραβίαση των όρων της παρούσης και των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από αυτήν και συνεπάγεται λύση της παρούσης συμβάσεως υπό υπαιτιότητα του εργαζόμενου (παραίτηση)». Αν ο εργαζόμενος αρνηθεί οποιαδήποτε μετάθεση, η εργοδοσία του επιβάλλει να παραιτηθεί για να φύγει χωρίς αποζημίωση.

Το αποκορύφωμα όμως είναι το εξής:
Ο εργαζόμενος «… υποχρεούται να ενημερώνει την εταιρεία για κάθε μεταβολή της προσωπικής του καταστάσεως»! Η εργοδοσία προκλητικά αξιώνει να είναι ενήμερη ακόμα και για κάθε ζήτημα που αφορά την προσωπική ζωή του εργαζόμενου, παραβιάζοντας τις ατομικές ελευθερίες και «κουρελιάζοντας» την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί; Επειδή «μεταβολές που συνεπάγονται οικονομικές απολαβές δημιουργούν υποχρέωση της εταιρείας μετά την αντίστοιχη γνωστοποίηση της μεταβολής». Για την εργοδοσία π.χ. η δημιουργία οικογένειας, η απόκτηση παιδιών κτλ. συνεπάγεται κόστος. Οπως αντίστοιχα «κόστος» αποτελεί π.χ. ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αποκτήσει ο εργαζόμενος, μειώνοντας την αποδοτικότητά του, εμποδίζοντας την εντατικοποίηση που θέλει να επιβάλλει μια εταιρεία κτλ.

Η σύμβαση προβλέπει ότι στο κύριο κομμάτι του μισθού θα περιλαμβάνει επιδόματα όπως αυτά του γάμου, παιδιών, πολυετίας κτλ. και «επιδόματα ή άλλες πρόσθετες παροχές τις οποίες τυχόν δικαιούται ο εργαζόμενος συμψηφίζονται με τις ανώτερες των νομίμων που κάθε φορά καταβάλλονται εις αυτόν (σ.σ. τον εργαζόμενο) και ουδεμία αυτοτελή αξίωση δημιουργούν για τον εργαζόμενο». Διευκρινίζεται ωστόσο ότι «παροχές πέραν των εδώ αναφερόμενων δίδονται εξ ελευθεριότητας και η εταιρεία δικαιούται οποτεδήποτε να σταματήσει ή να τροποποιήσει την αντίστοιχη παροχή μονομερώς». Σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις και αφού κατεδαφίζει εργατικές κατακτήσεις αιώνων, η εργοδοσία εμφανίζεται να δίνει «παραπάνω από τα νόμιμα», τα οποία ωστόσο όποτε θέλει θα παίρνει πίσω.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΗΓΗ PREZA TV

Ανάρτηση Από τον/την Άνεργοι Δημοσιογράφοι στο Άνεργοι Δημοσιογράφοι

Advertisement

9 σκέψεις σχετικά με το “ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ E-SHOP.GR

  1. periergo.. osa paidia exw gnwrisei apo to e-shop lene oti pernane poli kala kai den exw akousei kanena na paraponietai! mipws einai ligo misleading na blepoume mono apokommata twn simbasewn ergasias?

  2. Για όλους αυτούς που καταγγέλλουν το Εshop.

    Κύριοι οι απόψεις σας για το συγκεκριμένο κατάστημα είναι αβάσιμες, διότι είναι η μοναδική εταιρία η οποία μπορεί και απολύει υπάλληλο για να ευχαριστήσει τον πελάτη. Όλα για τον πελάτη και τίποτα για τον εργαζόμενο. Γι’ αυτό σας παρακαλώ σκεφτείτε πριν μιλήσετε γι’ αυτήν την τεράστια αλυσίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, διότι πάνω απ’ όλα έχει τον πελάτη και για να δώσει στον πελάτη την χαρά πως εισακούστηκαν τα παράπονα του τιμωρεί παραδειγματικά, λες και είμαστε στον μεσαίωνα και κρεμάμαι τον »εγκληματία» για να προσφέρουμε χαρά και θέαμα στους υπηκόους μας(βλ. πελάτες). Αφορμή για αυτή την απόλυση υπήρχε λοιπόν μια καταγγελία ενός -μην έχοντας τίποτε άλλο να κάνει στην ζωή του- πελάτη ο οποίος θυμήθηκε πως έχει κάνει μια παραγγελία στις 21.00 και ενώ το κατάστημα είχε κλείσει τα φώτα του είχε την απαίτηση να εξυπηρετηθεί και μάλιστα επειδή είχε πολύ σημαντικό λόγο….βαριόταν να ξαναέρθει!!! Πέρα από αυτό, αυτός ο αγενέστατος και θρασύτατος υπάλληλος ο οποίος δούλευε σε 2 πόστα επιπλέον πέρα των αρμοδιοτήτων του, μη πληρωμένος κιόλας γι’ αυτά, δεν ήθελε να τον εξυπηρετήσει διότι δεν μπορούσε για άλλη μια φορά να καθίσει επιπλέον μισή ώρα στο μαγαζί πέρα του 8ωρου όπου έχει υπογράψει πως θα δουλεύει(χωρίς να πληρωθεί βέβαια για την υπερωρία που θα κάνει, μιας και η πληρωμή των υπερωριών φαντάζει επιστημονική φαντασία). Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος να απολύσουν έναν φοιτητή που δούλευε για να βγάλει τα έξοδα….. και όλα αυτά για ένα παράπονο προς την εταιρία. Άρα πιστεύω πως δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε όλοι εσείς πως το eshop δεν τηρεί αυτά που λέει μιας και το μοτο της εταιρίας είναι πως βρέξει χιονίσει ο πελάτης θα εξυπηρετηθεί, δεν πα να έχεις κλείσει και να είσαι έτοιμος να φύγεις να πας σπίτι σου να ξεκουραστείς…είσαι αναγκασμένος να ξαναμπείς μέσα στο μαγαζί, εάν αυτός ο καλός και πολύτιμος πελάτης, κοιμόταν όλη μέρα και θυμήθηκε πως έχει μια παραγγελία στις 9 το βράδυ. Ας ελπίσουμε πως όλοι οι απολυόμενοι να τα καταφέρουν, διότι ζούμε σε »κατασκευασμένους» δύσκολους καιρούς.

  3. gia rothste fetos an phre kanenas egazomenos doro xristoygenon apo to e-shop ergasiakos mesaionas me ton fovo ths apolyshs toys epibalan ephxoirisiaks symbaseis dtoys kopsan ton mistho den toys edosan doro kai xtes ematha oti toys meiosan kai allo ena 10% etsi to thelo

  4. ….kai h epitheorish ergasias den kanh tipota profanos exei tis akres toy exo dyo filoys poy doyleyoun ekei akouo ta parapona toys einai apelpistikh h katastash toys o misthos toys einai 490 eyro paidia texnikoi poy epernan peripoy sta 900…..ante zhse esy me 490…..apelpisia sketh…den kserete ti einai na klaiei ena palikari 2 metra san mikro paidi.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s