Δύο επιδόματα σε ανέργους με παιδί

Δύο επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης δικαιούνται οι οικογενειάρχες με τουλάχιστον ένα παιδί, που πέρυσι ήταν κάτω από το χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο και φέτος έμειναν άνεργοι.

Δηλαδή, θα λάβουν και το εισοδηματικό επίδομα (από 700-1.300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών), αλλά και το επίδομα της ανεργίας (400 ευρώ).

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, κάνοντας τη σχετική προσθήκη στο νομοσχέδιο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Επιπλέον, με άλλες αλλαγές που επέφερε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προβλέπεται ότι το επίδομα χορηγείται ανεξαρτήτως ηλικίας και στους συνταξιούχους κάτω των εισοδηματικών ορίων χορήγησης του ΕΚΑΣ ασφαλισμένους σε οιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, εφόσον δεν λαμβάνουν ΕΚΑΣ.

Ακόμη προβλέπεται ότι καμία ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται για βεβαιωμένα χρέη όχι μόνο προς το Δημόσιο, αλλά και προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1745670

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s