Κατηγορούν την LiDL ότι τρομοκρατεί τους εργαζόμενους

Την πολυεθνική LIDL κατηγορεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και αρκετά ακόμα σωματεία εργαζομένων, σχετικά με τις τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιεί εναντίον των εργαζομένων που μάχονται για δικαιώματά τους.

«Η πολυεθνική LIDL -εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος- απέλυσε εργαζόμενη, πολύτεκνη μητέρα τριών παιδιών, γιατί διεκδικούσε τα δικαιώματά της, πάλευε για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL μαζί με εργαζόμενους στα καταστήματα LIDL, βάζοντας στόχο την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφου, μοίρασε ανακοίνωση στους χώρους εργασίας, κάλεσε τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση, όπως οφείλει να κάνει κάθε σωματείο που παλεύει ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία.

Η πολυεθνική LIDL, στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους μας και να τους υποχρεώσει να σταματήσουν τη συνδικαλιστική τους δράση, έστειλε εξώδικο στα μέλη της διοίκησης του σωματείου, με το οποίο εγκαλεί τους συνδικαλιστές «να απέχουν εφεξής από οποιαδήποτε ενέργεια που δεν συνάδει με την άσκηση νόμιμης εκ μέρους σας συνδικαλιστικής δράσης» και μάλιστα απειλεί τους συνδικαλιστές ότι η εταιρεία θα πάρει «κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέτρο για την παράνομη και ζημιογόνα συμπεριφορά σας».

Η πολυεθνική LIDL βγάζει πόρισμα ως εισαγγελέας ότι η συνδικαλιστική δράση του σωματείου είναι παράνομη και ζημιογόνα, άρα, εμμέσως πλην σαφώς ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι σε τριμερή συνάντηση στην Επ. Εργασίας για την απόλυση της συναδέλφου μας η πολυεθνική LIDL δεν εμφανίστηκε, αλλά έστειλε ως νόμιμο εκπρόσωπό της το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρίου.

Παράνομη και καταχρηστική είναι η τακτική της πολυεθνικής LIDL να καλεί τις Κυριακές εργαζόμενους στα κατά τόπους καταστήματά της, δήθεν, για να συζητήσουν προβλήματα στους χώρους εργασίας, ρίχνοντας ως δόλωμα ότι θα δώσει στους εργαζόμενους 20 ευρώ.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους την πολυεθνική LIDL και γνωστοποιούμε στην εταιρεία ότι η τρομοκρατία τους δεν έχει κανένα αντίκρισμα σε εργαζόμενους, σωματεία και συνδικαλιστές, αντίθετα η τακτική της πολυεθνικής μάς δυναμώνει και μάς συσπειρώνει.

Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών εκφράζουμε τη συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα LIDL, αλληλεγγύη που θα εκφραστεί με δυναμικές και μαζικές παρεμβάσεις μέχρι να ακυρωθεί η απόλυση της συνάδελφου μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ & ΕΜΠ/ΩΝ Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΟYΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ NIKKO MARKET»

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=82885&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s