«Δεν ασκούνται πιέσεις για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις»

http://www.skai.gr/

Στην Ελλάδα δεν ασκούνται πιέσεις για άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, ούτε για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τόνισε ότι μετά τις 20 Μαρτίου θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο οι γενικοί άξονες του ασφαλιστικού, μετά το Πάσχα το προσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και το Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Για το θέμα εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών είπε ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό σχέδιο και στα σχέδια του υπουργείου είναι η σταδιακή αύξηση από το 2013 και μετά.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι η ενασχόληση με τα προβλήματα των ταμείων είναι καθημερινή και στόχος είναι η μείωση των δαπανών ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών αντιμετωπίζει πρόβλημα και γίνεται προσπάθεια ώστε να καταβληθεί η σύνταξη και το Δώρο Πάσχα.

Έκανε γνωστό ότι το Φεβρουάριο η ανασφάλιστη εργασία μετά από ελέγχους υπολογίστηκε στο 25%. Είπε επίσης πως καθημερινά ελέγχονται 15.000 επιχειρήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s