Αφορολόγητες αποζημιώσεις ως €30.000

Παρέμεινε στο φορολογικό νομοσχέδιο η διάταξη για τη φορολογία των αποζημιώσεων ακόμη και των απολυμένων από την εργασία τους. Παρά τις έντονες αντιδράσεις, στο κείμενο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ορίζονται τα εξής: «Για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων λόγω απολύσεων ή πρόωρης αποχώρησης εργαζομένων θα εφαρμόζεται ειδική φορολογική κλίμακα. Η κλίμακα αυτή θα προβλέπει ότι μέχρι 30.000

ευρώ οι αποζημιώσεις αυτές θα είναι αφορολόγητες.Για το τμήμα της αποζημίωσης από τις 30.000 μέχρι τις 60.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 20%, για το τμήμα της αποζημίωσης πάνω από τις 60.000 ευρώ και μέχρι τις 150.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 30% και στο επιπλέον τμήμα πάνω από τις 150.000 ευρώ ο φόρος θα φθάνει στο 40% ».

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αφορολόγητες αποζημιώσεις ως €30.000

  1. Καλό αυτό να πληρώσουν λίγο οι οικοδόμοι και οι καθαρήστριες για τις αποζημιώσεις λόγω απολύσεων ή πρόωρης αποχώρησης, όχι δα να αποχωρούνε από τη δουλειά τους οι καθαρήστριες και να ρίχνουν όλο το βάρος τις δουλειάς μετά στον κάθε υπουργό να ξασκατώνει ΚΑΙ τα σκατά, αλλά και να οικοδομεί κάθε φορά τα ξαναγκρεμισμένα από τα κλεμένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s