Ανακλήθηκε η απόλυση στον εκδοτικό οίκο ΑΓΡΑ

Ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης απολύθηκε στις 13/1 γιατί προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδίκησε τα δικαιώματά του. Στις 12/3, ο συνάδελφος γύρισε στη δουλειά μετά από δύο μήνες συνεχών κινητοποιήσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (απεργίες, συγκεντρώσεις, πλατιά δημοσιοποίηση, εκδηλώσεις αλληλεγγύης…).

Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΑΓΡΑ προχώρησαν σε τρεις 24ωρες και μια 48ωρη απεργία, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο συνάδελφό τους. Παράλληλα, οργανώθηκαν συγκεντρώσεις έξω από το κτίριο της ΑΓΡΑΣ. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλος). Ο αγώνας έγινε πλατιά γνωστός, τόσο στον κλάδο του βιβλίου όσο και ανάμεσα στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ένα μεγάλο κίνημα συμπαράστασης εκδηλώθηκε. Χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν κείμενα διαμαρτυρίας ή έστειλαν μηνύματα στην ΑΓΡΑ. Δεκάδες σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις εξέδωσαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις. Η κόντρα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο απασχόλησε τις εφημερίδες. Συγκροτήθηκε Απεργιακό Ταμείο για τη στήριξη του αγώνα. Δεκάδες εργαζόμενοι από το χώρο του βιβλίου, αλλά και από άλλους κλάδους έκαναν δική τους υπόθεση την ανάκληση της απόλυσης και δραστηριοποιήθηκαν συστηματικά για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

για ΕΣΕ Αθήνας: info@ese-gr.org http://athens.ese-gr.org Τηλέφωνο: 6941507846


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s