Νέους «σταζιέρ» καταγγέλλει η ΝΔ

Για προσπάθεια αθρόων και ανεξέλεγκτων προσλήψεων προσωπικού μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου για διάστημα έως έξι μήνες, με δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσης, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ κ. Ι.Βρούτσης καταγγέλλει ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον τίτλο «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις» εισήχθη εμβόλιμα ρύθμιση που «συνιστά ευθεία απόκλιση από τις αρχές της αξιοκρατίας και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για καθολική υπαγωγή του συστήματος των προσλήψεων στον έλεγχο του ΑΣΕΠ ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι με το άρθρο 2, παρ. 18 του νομοσχεδίου, ειδικά για τις επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προβλέπονται: α) Κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις με συμβάσεις μερικής απασχόλησης διάρκειας μέχρι έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσής τους. β) Αιτιολόγηση των προσλήψεων για «έκτακτες ή επείγουσες ανάγκες», με γενικό, αόριστο, αυθαίρετο και ενδεχομένως διαβλητό τρόπο. γ) Ουσιαστική παράκαμψη του ελέγχου νομιμότητας από το ΑΣΕΠ με την πρόβλεψη ασφυκτικής, αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών για έλεγχο και έγκριση της προκήρυξης, πέραν της οποίας απελευθερώνεται ο φορέας για προσλήψεις κατά το δοκούν.

Η ΝΔ ετοιμάζεται να ανεβάσει τους τόνους σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα και θα ζητήσει, όπως έκανε και χθες ο κ. Βρούτσης, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Α. Λοβέρδο την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s