Ο ΑΠ δικαίωσε υπάλληλο της ΔΕΗ

Στον Άρειο Πάγο δικαιώθηκε ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ο οποίος είχε μεταφερθεί σε υποδεέστερη θέση κατά κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος της ΔΕΗ.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε επιδικαστεί στον υπάλληλο το ποσό των 3.000 για χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την υπηρεσία του.
Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε σε υποδεέστερη θέση κατά κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος της ΔΕΗ και με προσχηματική επίκληση την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης, μετά την μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου «δεν αποδείχθηκε ότι η μετακίνηση του υπαλλήλου ήταν αναγκαία και δεν μπορούσε να καλυφθεί με άλλο υπάλληλο της εναγομένης, κατά συνέπεια η μετάθεση αυτή σε θέση καταφανώς υποδεέστερη συνιστώσα μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας του, έγινε κατά κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος της ΔΕΗ και ειδικότερα ο εν λόγω υπάλληλος από την νευραλγική θέση του προϊσταμένου του ΚΗΜΕ με εξειδικευμένες γνώσεις, εμπειρία και κατάρτιση στην συγκεκριμένη υπηρεσία υποβαθμίσθηκε σε υπάλληλο απασχολούμενο με την εποπτεία και παρακολούθηση των παγίων, του κτηματολογίου, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, των κτιριακών εγκαταστάσεων και των τηλεπικοινωνιακών έργων της Δ.Π.Ν. χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες».

Επιπλέον, «από τη μετάθεση αυτή ο υπάλληλος προσεβλήθη στην προσωπικότητά του, μειώθηκε η επαγγελματική και επιστημονική υπόληψή του, αφού από προϊστάμενος σε έναν τομέα ζωτικής σημασίας, όπου αναλάμβανε πρωτοβουλίες και ελάμβανε αποφάσεις που αξιοποιούσαν τις εξειδικευμένες γνώσεις του, τα προσόντα και τις ικανότητές του, μετακινήθηκε σε θέση υπαλλήλου σε έναν τομέα, στον οποίο δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τα ως προσόντα του και στον οποίο ουσιαστικά αδρανοποιήθηκε».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=132966&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s