Τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά

Μικρής έκτασης τροποποιήσεις στις προωθούμενες ρυθμίσεις για τα εργασιακά ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ των τροποποιήσεων είναι η εφαρμογή των αντικινήτρων απόλυσης των μεγάλης ηλικίας εργαζομένων από τα 55 έτη -έναντι των 57 που προβλεπόταν αρχικά, καθώς και η αύξηση κατά δύο μήνες, από τέσσερις σε έξι, της υποχρέωσης των εργοδοτών να προειδοποιούν για επικείμενη απόλυση, προκειμένου να καταβάλουν μειωμένη αποζημίωση.

Ειδικότερα, για όσους εργάζονται από δύο μήνες έως δύο χρόνια η προειδοποίηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν, από δύο χρόνια έως πέντε χρόνια δύο μήνες, από πέντε χρόνια έως δέκα χρόνια τρεις μήνες, από 15 έως 20 χρόνια πέντε μήνες και για πάνω από 20 χρόνια εργασίας έξι μήνες.

Σε ό,τι αφορά το θεσμό της διαιτησίας, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι στη σχετική διάταξη θα προβλέπεται ότι μεσολαβητής και διαιτητής καθίσταται αυτός που στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται η ομοφωνία όλων των κοινωνικών εταίρων. Θα πρέπει δηλ. να υπάρχει συμφωνία των δύο μερών για προσφυγή στη διαιτησία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέδρος απέρριψε τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει, μέσω επιδόματος από τον ΟΑΕΔ τη διατήρηση του επιπέδου του, ενώ επέμεινε ότι δεν μειώνεται το ποσό της αποζημίωσης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834172

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s