«Παγώνουν» για 3 χρόνια οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Το «πάγωμα» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Ερωτηθείς σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να νομοθετήσει το «πάγωμα» των μισθών, αν δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Αυτό είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά. «Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι υπάρχει ένα περιθώριο έτσι ώστε να υπάρξει, εντέλει, σύγκλιση με τους κοινωνικούς εταίρους», είπε ο κ. Πεταλωτής.

«Είμαστε διατεθειμένοι ως κυβέρνηση να συζητήσουμε, έστω και αυτή τη στιγμή, με τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε να ενσωματώσουμε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις και αλλαγές είναι προς το καλύτερο, προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας όμως ότι αλλαγές θα γίνουν «εφόσον φυσικά είναι συμβατές με το γενικότερο πνεύμα του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοθετήματος».

«Από κει και πέρα, μπαίνει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου και εκεί γίνεται συζήτηση. Και, φυσικά, εάν οι βουλευτές σε αυτή την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προτείνουν αλλαγές που είναι βελτιωτικές και συμβατές, θα γίνουν δεκτές και, φυσικά, υπάρχει και η Ολομέλεια, η οποία εντέλει και θα αποφασίσει», είπε ο Γιώργος Πεταλωτής.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4582096

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s