Συνήγορος του Πολίτη για προγράμματα ΟΑΕΔ

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε καταγγελία μακροχρόνια άνεργου σχετικά με την απόρριψη αιτήματος υπαγωγής του στο πρόγραμμα επιχορήγησης 3.500 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 33-64 ετών, έτους 2008.

Η αίτηση του καταγγέλλοντος απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν είχε παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου δεν του είχε χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση.

Η Αρχή διαπίστωσε ότι ο πολίτης είχε παρακολουθήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας όχι όμως από σεμινάριο επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ, αλλά στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό κάλυπτε την υποχρέωση του συγκεκριμένου όρου του προγράμματος περί σεμιναρίου επιχειρηματικότητας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή στο πόρισμά της τονίζει ότι «η αδυναμία κατανόησης της σπουδαιότητας και της αναγνώρισης παρόμοιων ενεργειών που αναφέρονται σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, οδηγεί σε κατασπατάληση πόρων και δυνάμεων».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=153110&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s