Αρειος Παγος : Καταχρηστική η απόλυση συνδικαλιστή

Την αίτηση ξενοδοχειακής εταιρείας που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Λαμίας (82/2003) απέρριψε ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμό 84/2010 απόφασή του, υποχρεώνοντας την εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση 587 ευρώ σε συνδικαλιστή ξενοδοχοϋπάλληλό της για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε η παράνομη απόλυσή του.

Ειδικότερα, ο συνδικαλιστής ξενοδοχοϋπάλληλος, με προϋπηρεσία 32 ετών, εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου, προέβη σε μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων με συνέπεια να αρχίσει η έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα του ξενοδοχοϋπαλλήλου.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον ξενοδοχοϋπάλληλο να αναλάβει υποδεέστερα εργασιακά καθήκοντα, ωστόσο όταν ο υπάλληλος αρνήθηκε, η εταιρεία προέβη στην απόλυσή του. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόλυση του ξενοδοχοϋπαλλήλου ήταν παράνομη και καταχρηστική, καθώς η εργοδότρια εταιρεία γνώριζε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και ορθά ο εργαζόμενος δεν δέχθηκε την υποδεέστερη θέση που του προτάθηκε.

Επίσης, κρίθηκε ότι από την απόλυσή του ο συνδικαλιστής υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς του και μείωση της υπόληψης και της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Έτσι, δικαιούται χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που δέχθηκε από την ξενοδοχειακή επιχείρηση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=159132&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s