Συγχωνεύονται ΟΑΕΔ, ΟΕΕ και ΟΕΚ

H διυπουργική επιτροπή αποφάσισε τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας.

Επίσης, αποφάσισε τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε., καθώς επίσης και τη συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ακόμη, αποφασίστηκε η υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Τέλος συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Υποδομές Μεταφορές και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης, η οποία θα ασχολείται με τα μεγάλα έργα υποδομών στο νησί, όπως είχε εξαγγείλει προ ημερών ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν “για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής”.

Στόχος των συγχωνεύσεων είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου, μέσω των περικοπών στις δαπάνες που προξενούν οι δεκάδες φορείς.

Εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες προβλέπεται και περικοπή θέσεων εργασίας, εκείνων που αφορούν κυρίως συμβασιούχους.

http://www.skai.gr/news/politics/article/149153/anakoinothikan-oi-nees-syghoneyseis-

Advertisement
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s