Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία στην Ελλάδα

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας πάντως υποστήριξε  ότι πρόκειται για ανεπαίσθητες διαφορές.

Δηλαδή, ούτε η μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα που σημειώθηκε το μήνα Ιούνιο, ούτε η αύξηση κατά μισή μονάδα τον Ιούλιο αλλάζουν την εικόνα και τις εφιαλτικές προβλέψεις για εκτόξευση της ανεργίας από το φθινόπωρο.

Από τα σημερινά στοιχεία, πρέπει να μας προβληματίσει ότι οι 190.718 είναι μακροχρόνια άνεργοι και παρουσιάζουν αύξηση 0,33% (631 άτομα )σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και οι επιδοτούμενοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 7.266 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο.

Οι προσλήψεις ανήλθαν σε 92.996 και οι απολύσεις στις 27.003 και με τις καταγγελίες συμβάσεων και τις αποχωρήσεις φθάνουν τις 62.500 εν μέσω τουριστικής περιόδου (ένα σημαντικό ποσοστό αφορά στους εκπαιδευτικούς  που λύθηκε η σύμβασή τους).

Μπορεί οι προσλήψεις να εμφανίζονται μειωμένες, αλλά το ισοζύγιο στην αγορά εργασίας είναι θετικό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα , με 1.059 επιπλέον θέσεις εργασίας το μήνα Ιούλιο. Πρωταθλήτριες περιφέρειες της ανεργίας παραμένουν η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=77854

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s