Νέες αλλαγές στα εργασιακά

Αλλαγές στα εργασιακά και νέες παρεμβάσεις σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες στις ΔΕΚΟ προβλέπει μεταξύ άλλων το επικαιροποιημένο μνημόνιο κυβέρνησης και Τρόικας το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εκτός από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ενέργειας, στο  επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου, περιλαμβάνονται προβλέψεις για μείωση των επιδομάτων και των υπερωριών.

Επίσης, το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρεται σε αλλαγές στη νομοθεσία για την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο θα προβλέπει μείωση των υπερωριακών αποδοχών και πιο ευέλικτα ωράρια.

Όπως σημειώνεται «η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων που με τη σειρά τους υπερισχύουν έναντι των συμβάσεων σε επίπεδο επαγγελματικών ενώσεων». Παράλληλα θα αποσύρει τη διάταξη που επιτρέπει στο υπουργείο Εργασίας να επεκτείνει όλες τις κλαδικές συμβάσεις και σε αυτούς που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ. Σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του τομέα των σιδηροδρόμων αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4590137

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέες αλλαγές στα εργασιακά

  1. ΕΙΜΑΙ 43 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 21 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΙΚΑ ΚΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ Ως ΤΩΡΑ ΤΥΔΚΥ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s