Επιδοτούμενα δάνεια για τους ανέργους

http://www.protothema.gr/

Μικρά η μεγαλύτερα ποσά από 7 πηγές χρηματοδότησης θα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία αντιμετώπισης της ανεργίας η Υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη η οποία την Τετάρτη,  ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τύπου, παραδέχτηκε ότι η εκτόξευση της ανεργίας είναι αναπόφευκτη λόγω της ύφεσης.
Ανάμεσά τους  εκτός από τον  ΟΑΕΔ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ , η νέα υπουργός , θα εξασφαλίσει κονδύλια από το Ταμείο Κεφαλαίου Κοινωνικής Οικονομίας  ( 250 εκατ. ευρώ) , από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων , από πρόγραμμα  κοινωνικής εταιρικής ευθύνης , από το πρόγραμμα “Τζέσικα” για αναπτυξιακά έργα , το “Τζέρεμι ”για την απασχόληση καθώς και από προγράμματα τοπικών δράσεων.
Μάλιστα, το Ταμείο θα χορηγεί και επιδοτούμενα δάνεια,  ενώ στα κεφάλαιά του ταμείου, εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των ταμείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που συγκροτήθηκαν στο πρώην υπουργείο Οικονομίας και νυν Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Τα ποσά ενίσχυσης θα μπορούσε να είναι – όπως εξήγησε η κ. Κατσέλη – της τάξης των 10.000 ευρώ για τη σύσταση μια μικρής επιχείρησης η την επιχορήγηση μιας καλλιτεχνικής δράσης ..
Πάντως το 2011 θα είναι η χειρότερη χρονιά της κρίσης ,σύμφωνα και με την έκθεση του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία . Το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων θα εκτοξεύσει την ανεργία  στο 20% ενώ όλα τα οικονομικά μεγέθη θα κινούνται πτωτικά .
Οι νεότεροι  με καλές σπουδές και εξειδίκευση, είναι απελπισμένοι και καθώς δεν βλέπουν φως στο τούνελ, μεταναστεύουν , ακολουθώντας το μοντέλο της δεκαετίας του ’60, κάτι που επιβεβαιώνει  και η έρευνα της ΓΣΕΕ.
Αποθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για το μήνα Αύγουστο. Κατά 10,31% ήταν αυξημένες  οι απολύσεις και οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009 , κάτι που σημαίνει ότι στην μακριά λίστα της ανεργίας προστέθηκαν άλλα 3.642 άτομα που αναζητούν δουλειά .
Στα 569.222 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Το ποσοστό σημειώνει  οριακή μείωση 0,09% σε σχέση με τον Ιούλιο ενώ αύξηση σημείωσαν οι επιδοτούμενοι άνεργοι.

2 σκέψεις σχετικά με το “Επιδοτούμενα δάνεια για τους ανέργους

  1. για να δούμε τα νέα προγράμματα…
    γιατί το πρόγραμμα «Τζέφρυ» το ειδαμε…

  2. I am a big supporter of this web site, continue the good job.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s