«Επιστρέφουν» από Φεβρουάριο τα δάνεια του ΟΕΚ

Η αναμόρφωση, ο εξορθολογισμός και η επανέναρξη των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, καθώς και η αποπληρωμή κατά το επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του ΟΕΚ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στο ΔΣ του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το πλαίσιο και οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, καθώς και η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Ακόμη, αποφασίστηκαν:

– Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο και ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.
– Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους.
– Η καταβολή κατά το ερχόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
– Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010.
– Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με τους συναρμόδιους φορείς ΙΚΑ-ΟΑΕΔ-ΔΥΟ, καθώς και η συγκρότηση Εθνικού Δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Ο κ. Κεγκέρογλου είχε επίσης συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΕΚ, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε για τη βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και δεσμεύτηκε για την στήριξη του υπουργείου Εργασίας στον Οργανισμό, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα προγράμματα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=92367

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s