Δικαίωση για απλήρωτους εργαζομένους των ναυπηγείων

Δικαιώνει η Δικαιοσύνη 90 εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο.
Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας(τμήμα εργατικών διαφορών), τους επιδικάζεται συνολική αποζημίωση 4 εκατομμυρίων ευρώ για μισθούς και επιδόματα που δεν τους έχουν καταβληθεί από το Μάιο του 2010 έως σήμερα.

Οι 90 εργαζόμενοι στράφηκαν κατά της ανώνυμης εταιρείας «Ναυπηγεία Α.Ε.» υποστηρίζοντας ότι για ν’ αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τις απολύσεις των εργαζομένων, μετά τον Οκτώβριο του 2006 ενεργοποίησε μια εταιρεία που είχε συσταθεί στο παρελθόν χωρίς να λειτουργήσει, με την επωνυμία «Εταιρεία Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΤΥΕ).

Σύμφωνα με τα Ναυπηγεία, οι εργαζόμενοι υπάγονταν στην εταιρεία αυτή που αναλάμβανε την κατασκευή βαγονιών του ΟΣΕ και τον Οκτώβριο του 2007 μεταβιβάστηκε στον γερμανικό όμιλο Dr Meyer.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή προσφυγή των εργαζομένων έκρινε ως ενιαία τη λειτουργία των τμημάτων στα Ναυπηγεία, θεωρώντας ότι στόχος της ενεργοποίησης της ΕΤΥΕ, ήταν να παρακαμφθούν οι συμβατικές δεσμεύσεις για την προστασία 1.400 θέσεων εργασίας. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων Δ. Τσοβόλας κάνει λόγο για οικονομικά τεχνάσματα τα οποία ωστόσο δεν έπεισαν τη Δικαιοσύνη και τονίζει: «οι νομικίστικές και βλαπτικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων μεθοδεύσεις της εργοδότριας γερμανικής εταιρείας δεν πέρασαν. Είναι όμως θλιβερό το φαινόμενο να προσπαθούν ξένες επιχειρήσεις να αποφύγουν την πληρωμή δεδουλευμένων μισθών και αποζημιώσεων χρησιμοποιώντας οικονομικά τεχνάσματα όπως εικονικές εταιρείες».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=241862&cid=4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s