Με νέα κριτήρια η επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ από 1η Μαρτίου

‘Oπως είπε, ο κ. Κεγκέρογλου, τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής του ΟΕΚ θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Μάρτιο. «Προτεραιότητα μας είναι η επιδοτηση ενοικίου με την οποία θα πάρουν μια ανάσα οι χαμηλομισθοι του ιδιωτικού τομέα. Αυτή τη στιμή εξετάζουμε ποια θα είναι τα νέα κριτήρια που θα ισχύσουν προκειμένου να έχουμε συγκεκριμένη στόχευση στις ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα θέλουμε να διασφαλίσουμε να μην λάβει το επιδομα κανείς που δεν το δικαιούται, όπως συνεβαινε ισως τα περασμένα χρόνια χρονια κυρίως με ανθρώπους που δεν εμεναν ουσιαστικά στη χώρα μας, αλλα με κάποια τερτίπια κατάφερναν να πάρουν επιδοτηση ενοικίου. Απο 1η Μαρτίου θα ανακοινώσουμε τι δικαιολογητικά χρειάζονται και με ποιο τροπο θα γίνουν οι αιτήσεις καθώς και το χρονικό όριο για την καταβολή των αιτήσεων.»

Ως προς τα κριτήρια, όπως είπε δυο είναι οι βασικές προϋποθέσεις: α) να έχει συμπληρωθεί ένας αρισμένος αριθμός ενσήμων (συνήθως γύρω στα 2.500 ενσημα) και β) το εισόδημα του αιτούντα να μην υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Κριτήρια θα αποτελέσουν ακόμη η οικογενειακή κατάσταση, ο αριθμός των παιδιών και κυρίως αν ο αιτών έχει εργασία η είναι άνεργος.

newsit

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s