Νέα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Νέα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αλλά και αυστηρές εισοδηματικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση μιας σειράς επιδομάτων από ταμεία και οργανισμούς, θα θεσπίσει το υπουργείο Εργασίας. Η καταγραφή όλων των δικαιούχων έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ανακοινωθεί το τελικό πακέτο μέτρων.

Σημειώνεται πως ήδη εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λαμβάνονται υπόψη:

* Η διάρκεια της απασχόλησης πριν από την καταβολή του επιδόματος (δηλαδή αν πρόκειται για εποχική απασχόληση τεσσάρων – πέντε μηνών) ή για σταθερή εργασία.
* Το κατά πόσο είναι η πρώτη φορά που ο εργαζόμενος ζητά το επίδομα ή έχει ξαναπάρει επιδότηση και στο παρελθόν.

Κύκλοι του υπουργείου υπογράμμιζαν χθες πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν οι ίδιες ρυθμίσεις για τον εποχικά εργαζόμενο που ασφαλίζεται για 4 μήνες και παίρνει το επίδομα, με κάποιον που μετά από 20 έτη δουλειάς γράφεται για πρώτη φορά στον ΟΑΕΔ. Οπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, δεν είναι δυνατόν μέσα σε μία εικοσαετία κάποιος να έχει 80 μήνες ασφάλισης αλλά να έχει επιδοτηθεί για 120 μήνες.

Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για περιορισμό των κονδυλίων που καταβάλλονται για επιδόματα. Το τελικό πακέτο μέτρων για τα επιδόματα που χορηγούν Ταμεία και οργανισμοί θα ανακοινωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο

http://www.imerisia.gr/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s