Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Πέφτει ασταμάτητα η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων στην Ελλάδα, ενώ αυξάνεται σταθερά το ποσοστό εκείνων που ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους. Παράλληλα, μόλις το 1/3 των ερωτηθέντων θα ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να εργαστούν για επιπλέον 2 χρόνια μετά την κάλυψη του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και χωρίς να λάβουν αύξηση στις απολαβές τους.

Τα εν λόγω συμπεράσματα ανήκουν στην πρόσφατη έρευνα Workmonitor, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Randstad, και εξετάζει τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Από όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα, μόνο το 48% θεωρεί ότι θα έχει άμεση επίδραση και νέες ευκαιρίες για την καριέρα του από τον σχετικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων που θα αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί στην Ελλάδα.

Ακόμη, εξαιτίας του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, από τους 405 εργαζόμενους που ρωτήθηκαν, οι 376 (93%) δήλωσαν ότι στο μέλλον ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι θα φύγουν από την Ελλάδα για να εργαστούν στο εξωτερικό.

Σε ελεύθερη πτώση η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων

Σε μείωση βρίσκεται και το γενικό επίπεδο αυτοπεποίθησης, σχετικά με την εύρεση νέας εργασίας στην Ελλάδα, τους επόμενους έξι μήνες, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2011.

Το 54% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βρουν εργασία ανάλογη με εκείνη που είχαν, ενώ στο β’ τρίμηνο του 2011 το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 44%.

Το ποσοστό για τις προσδοκίες εύρεσης διαφορετικής θέσης εργασίας μειώθηκε επίσης κατά 5% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2011, φτάνοντας το 51%.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των εργαζομένων που ανησυχεί για την απώλεια της εργασίας τους παρουσιάζει μια σταθερή αύξηση, με το 39% να δηλώνει πως φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του. Το αντίστοιχο ποσοστό για το α’ τρίμηνο του 2011 (για την απώλεια της εργασίας) ήταν 27%.

Όσο για την ικανοποίηση του λαού μας με την εργασία του, διαπιστώθηκε ότι το 60% των Ελλήνων εργαζομένων είναι ικανοποιημένοι με αυτήν και παρουσιάζουν τα ίδια επίπεδα ικανοποίησης με τους εργαζόμενους στην Κίνα.

Οι πιο ικανοποιημένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στη Δανία, το Μεξικό, την Ελβετία, και τη Νορβηγία με ποσοστά ικανοποίησης που ξεπερνούν το 80%.

Οι λιγότεροι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι βρίσκονται στην Ιαπωνία (42%) και στην Ουγγαρία (46%)

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, το 16% άλλαξε εργασία τους τελευταίους έξι μήνες, με το 60% δήλωσε πως ο λόγος για αυτή τους τη μετακίνηση είναι η αναζήτηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Το αντίστοιχο ποσοστό για το α’ τρίμηνο του 2011 ήταν 54%.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, όσο μεγαλώνουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση από την εργασία μας. Από τους συμμετέχοντες της ηλικιακής κατηγορίας 55-64 ετών, το 72% δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, ενώ στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών το επίπεδο ικανοποίησης ήταν 46%.

http://news247.gr/

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων εργαζομένων.

  1. εννοείτε πως όταν οι εργοδότες κατακρίνουν μόνιμα τους υπαλλήλους με πολυετίες πως εξαιτίας τους πληρώνουν παραπάνω ενσημα και ταυτόχρονα είτε με παγαποντίες είτε με θράσος αναφέρουν πως αρνούνται να πληρώσουν την νόμιμη αυξηση τότε οι υπάλληλοι βρίσκονται άμεσα στο δίλλημα να δεχτούν ή οχι και βεβαίως στην δική μου θέση αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχθώ κάτι παράνομο ειδικά όταν γνωρίζω πως οι ίδιοι εχουν τεράστιες ιδιοκτησίες απο τις οποίες το μηνιαίο τους ισόδημα ειναι αστραφτερό και πως μόνο για το δικό τους κέρδος ενδιαφέρονται. Ο εκβιασμός των υπαλληλων ειναι φαινόμενο πια των καιρών και αν οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν το κατανοήσουν τό τε θα βρεθούν προ αποόπτου με τα αποτελέσματα του!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s