Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια «στην μαύρη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών»

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν την Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα  «κατά της ψήφου εμπιστοσύνης της μαύρης συγκυβέρνησης των τραπεζιτών, των βιομήχανων και του κεφαλαίου» και η επιτροπή «Δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε».

Στην ανακοίνωση τους τα πρωτοβάθμια τονίζουν ότι «Οι πιο ακραίες και επιθετικές ομάδες του τραπεζικού κεφαλαίου, με επικεφαλής έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν  τραπεζίτη με «κύρος» ορίστηκαν πραξικοπηματικά, να  κυβερνήσουν και να «διασώσουν» τη χώρα. Τρομοκρατημένοι από τον λαϊκό ξεσηκωμό, τον κίνδυνο ανατροπής των  βάρβαρων πολιτικών τους, από την επίδρασή που θα είχε σε όλη την Ευρώπη, έτρεξαν πανικόβλητοι  να ανασυγκροτήσουν το αστικό-μνημονιακό μπλοκ με την παρέμβαση ντόπιων και ξένων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων και την συνδρομή ακόμη και της ακροδεξιάς»

Ακόμη σημειώνουν ότι η αποστολή της «προσωρινής συγκυβέρνησης είναι η «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας του λαού και των εργαζομένων στα άρμα των μόνιμων μνημονίων κηδεμονίας και λεηλασίας, η διασφάλιση της άμεση και απαρέγκλιτης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής της ΕΕ με νέα δανειακή σύμβαση και νέο πιο σκληρό Μνημόνιο φτώχειας ανεργίας και ύφεσης»  καλώντας τους νέους τους άνεργους και τα λαϊκά στρώματα να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να ακυρώσουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς και τις κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές τους. «Κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις αντιστάσεις μας ενάντια στα χαράτσια για να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές τους» υπογραμμίζουν.

«Να ακυρώσει την ψήφο εμπιστοσύνης» καλούν το λαό το  Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαό δηλώνοντας την στήριξή τους στην συγκέντρωση των πρωτωβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και της επιτροπής «δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε». Το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι «καμία «ψήφο εμπιστοσύνης», «καμία περίοδος χάριτος στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας».

http://www.alterthess.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s