310.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και κατάρτισης

Ξεκινούν τη Δευτέρα 27 προγράμματα απασχόλησης, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι εγγραμμένοι άνεργοι, όσο και όλοι όσοι δεν έχουν δουλειά και κάρτα ανεργίας.

Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης ή κατάρτισης, θα μπορούν να βρουν άμεσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο, που δημιούργησε το υπουργείο εργασίας, http://www.step. gov.gr, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο, που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι: “Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα”, ενώ θα υπάρχουν στοχευμένα προγράμματα τόσο για τους νέους, όσο και για τους άνεργους ηλικίας άνω των 55 ετών.

Τι αλλάζει στα προγράμματα

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι η καθιέρωση του συστήματος “επιταγής κατάρτισης” (voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα επιλέγουν το φορέα βάσει των ατομικών τους κριτηρίων.

Επίσης, θα γίνεται απευθείας καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων προς τους καταρτισθέντες, μέσω της πίστωσης των ατομικών τραπεζικών τους λογαριασμών, κάτι που βάζει τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης των καταβολών, τα οποία παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.
http://www.24h.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s