Εκρηκτική άνοδος της ανασφάλιστης εργασίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν στο 1% των επιχειρήσεων της χώρας και ανακοίνωσε χθες ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης, σε σύνολο 17.583 απασχολούμενων οι 6.166 ήταν ανασφάλιστοι.

Οι 2.267 ήταν αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 45,9% σε σχέση με τον αριθμό των απασχολούμενων αλλοδαπών στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν έναντι 38,2% που είχαν εντοπιστεί στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Οι 3.899 ήταν Ελληνες, ποσοστό 30,8% των 12.641 ημεδαπών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, έναντι 23,2% πέρυσι.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ εσοδων << Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απώλειες του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων μισθωτών από την ανασφάλιστη εργασία «αγγίζουν» τα 9 δισ. ευρώ. Οι απώλειες αυξάνονται αν συνυπολογιστούν η επικράτηση των ευέλικτων συμβάσεων (το 50,1% των προσλήψεων στο τρίμηνο ήταν με μερική και εκ περιτροπής εργασία) και οι μειώσεις μισθών κατά 22%, κατά μέσο όρο, την ίδια περίοδο όπως έγραψε χθες η «Η».

Ρεκόρ σε 13 κλάδους
Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια – ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία

αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφαλείας (security) και επιχειρήσεις φασόν.

http://www.imerisia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s