Σε «σκλάβους» της απασχόλησης μετατρέπουν εκατομμύρια μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα , από χθες είναι στο αέρα χωρίς δικαιώματα και προστατευόμενες αμοιβές. Η Εφαρμογή του νέου μνημονιακού νόμου για τις ΣΣΕ και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι ταφόπλακα στις ήδη διαλυμένες εργασιακές σχέσεις …και στην άναρχη απασχόληση …πολλές φορές χωρίς ασφάλιση , και με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης.
Οι μηχανισμοί των επιθεωρήσεων εργασίας …είναι ανεπαρκείς και γραφειοκρατικοί, υπάρχει ανύπαρκτη κεντρική συνδικαλιστική κάλυψη και πλέον η εργασία στην Ελλάδα είναι σε καθεστώς ούτε καν βαλκανικών χωρών . Αλλά τρίτου κόσμου.
Βέβαια από το υπουργείο εργασίας έδωσαν κάποιες διευκρινήσεις και στοιχεία για το πώς λειτουργεί η μετενέργεια στις συλλογικής συμβάσεις από χθες.
Αλλά δεν ξέρω, κατά πόσο είναι ικανές αυτές οι ρυθμίσεις να σταματήσουν το σφαγείο στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς που καταγράφουν καθημερινά τα δεκάδες μηνύματα στα σχόλια του blog εργαζομένων που εκβιάζονται , είναι απλήρωτοι μήνες , η τους δίνουν μισθούς πείνας , η δεν τους ασφαλίζουν
Δείτε τα παρακάτω λινκ μπορεί να βοηθήσουν στις κρούσεις που γίνονται κατά εκατοντάδες σε εργαζόμενους για μειώσεις μισθών και υπογραφή ατομικών συμβάσεων .

Η εξέλιξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η εφαρμογή της μετενέργειας

Δείτε σε pdf την εξέλιξη των σσε μέχρι σήμερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ META ΤΙΣ 14/2/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s