Με 58 απολύσεις γιόρτασε την Πρωτοχρονιά το «Πόρτο Καρράς»

Σε άλλες 58 απολύσεις εργαζομένων προχώρησε παραμονές της Πρωτοχρονιάς η διοίκηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Πόρτο Καρράς” στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ενώ ανάμεσα στους απολυμένους είναι και τα μέλη του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων. Η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει ότι θα λειτουργεί μόνο έξι μήνες τον χρόνο το ξενοδοχειακό συγκρότημα, την ώρα που μέσα σ’ αυτό λειτουργεί Καζίνο, κάτι που δεν επιτρέπει την εποχική λειτουργία του Πόρτο Καρράς.

Η διοίκηση της επιχείρησης επέλεξε να “κτυπήσει” τις γιορτινές μέρες, αιφνιδιάζοντας τους εργαζόμενους και το οικείο Εργατικό Κέντρο. Η τοπική κοινωνία του Νέου Μαρμαρά, από την οποία προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων, είναι ανάστατη, καθώς δεκάδες οικογένειες μένουν χωρίς εισόδημα. Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Γιώργος Τούμπας, ο οποίος με δηλώσεις του σημειώνει ότι απολύθηκαν άνθρωποι που θέλουν μόλις δύο χρόνια για να βγουν στη σύνταξη, καθώς και ζευγάρια. Τη δική του απόλυση και των άλλων συνδικαλιστών (σ.σ. του γραμματέα, του ταμία και ενός ακόμη μέλους του Δ.Σ. του σωματείου) την αποδίδει στην προσπάθεια της διοίκησης να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων που αντιδρούν.

Παράνομες οι απολύσεις

Το τελευταίο εξάμηνο οι απολυμένοι από την εταιρεία έφτασαν τους 140 και οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η εταιρία τους πλήρωσε κάποια ποσοστά από την καλοκαιρινή τους εργασία και το δώρο Χριστουγέννων. Η διοίκηση του “Πόρτο Καρράς” έχει αποφασίσει οριστικά την 6άμηνη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. “Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές”, τονίζει, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Άγγελος Πράτσας και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού. Ήδη έγινε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεών τους. Ο κ. Πράτσας μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι μαζικές απολύσεις έγιναν λίγες ημέρες προτού οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν. Και προανήγγειλε νέες προσφυγές των εργαζομένων στη Δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s