Επιδοτούμενη απασχόληση ανέργων στο νομό Ηρακλείου

Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εργασίας προκήρυξε πρόγραμμα, το οποίο αφορά επιδοτούμενη Απασχόληση Ανέργων σε Επιχειρήσεις με τη μορφή πρακτικής άσκησης.

Προβλέπεται θεωρητική κατάρτιση, 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες και πρακτική άσκηση, των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Τα θεματικά πεδία των προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη δράση είναι: Αγροτικά, Οικονομία-Διοίκηση, Παιδαγωγικά, Περιβάλλον, Ενέργεια, Μεταποίηση-Εμπόριο, Πολιτισμός-Αθλητισμός-Επικοινωνίες, Τεχνικά-Μεταφορές, Υγεία-Πρόνοια-Κοινωνική Φροντίδα.

Για ανέργους

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι άνεργοι έως 29 ετών, απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ καθώς και υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Στους ωφελούμενους καταρτιζόμενους παρέχεται:

Επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων /ΤΕΙ, εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης, β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.

Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος
Επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εργασίας μετά τη λήξη του προγράμματος

Για επιχειρήσεις

Στις ωφελούμενες επιχειρήσεις προβλέπεται:

Στη συγκεκριμένη δράση μπορεί να συμμετάσχει κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα (εκτός των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΤΕ) και να υποδεχθεί για πρακτική άσκηση ένα (1) άτομο εφόσον απασχολεί 0-4 εργαζόμενους, ενώ αν απασχολεί από 5 εργαζόμενους και πάνω, ο μέγιστος αριθμός ασκουμένων που δύναται να υποδεχθεί, μπορεί να είναι ίσος με το 30% του αριθμού των εργαζομένων της.

Οφέλη της επιχείρησης

Παροχή εργασίας στην επιχείρηση για 5 μήνες από τους συμμετέχοντες χωρίς κανένα εργοδοτικό κόστος.

Επιχορήγηση της επιχείρησης στην περίπτωση που αυτή προβεί στην πρόσληψη ωφελούμενου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-302731 κα Έφη Κουτεντάκη από τις 08:00πμ έως 3:00 μ.μ. koutentaki@katartisi.gr Web: http://www.katartisi.gr,
fb : http://www.facebook.com/KekTechnikesScholes

http://www.zougla.gr/jobs/article/epidotoumeni-apasxolisi-anergon

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s