Στους δήμους 4.850 άνεργοι Πληροφορικής

Στους δήμους θα προσληφθούν με συμβάσεις 5,5 μηνών 4.850 άνεργοι με πτυχίο οποιασδήποτε βαθμίδας στην Πληροφορική με στόχο να περάσει στην ψηφιακή εποχή η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για την τελευταία προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας (τουλάχιστον για το 2013), που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες.

  Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν αποκλειστικά ανέργους Πληροφορικής σε όλες τις κατηγορίες: αποφοίτους ΑΕΙ (κατηγορία ΠΕ), αποφοίτους ΤΕΙ (κατηγορία ΤΕ), αποφοίτους Λυκείου (κατηγορία ΔΕ) και όσους διαθέτουν πτυχίο ΙΕΚ. Οι νέοι συνεργάτες θα έχουν αποκλειστικό έργο την ψηφιοποίηση των αρχείων του φορέα όπου θα προσληφθούν.

Οπως έγινε γνωστό από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές τράπεζες δεδομένων σε όλους τους δήμους. Εκεί χρειάζεται να εισαχθούν ψηφιοποιημένα έγγραφα και άλλα δεδομένα των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα αποτελέσουν τα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Οι βάσεις δεδομένων που θα δημιουργηθούν θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες μέσω Διαδικτύου για τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Τα προσόντα

Τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις της Πληροφορικής ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι τα εξής:

1. Πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα στην Πληροφορική ή σε άλλο συναφές πεδίο, δηλαδή:

* Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών κ.λπ.

* Πτυχίο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της Ελλάδας ή ισότιμο τίτλο σχολών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που να έχει ως αναφορά αντίστοιχη ειδικότητα.

2. Πτυχιούχοι ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα σε τμήμα Πληροφορικής ή σε άλλο συναφές πεδίο, δηλαδή:

* Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής κ.λπ.

* Πτυχίο Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της χώρας μας ή ισότιμο τίτλο σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο πτυχίο ΚΑΤΕΕ.

* Ισότιμο τίτλο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που να αναφέρεται σε αντίστοιχη ειδικότητα.

3. Απόφοιτοι Λυκείου

Οι υποψήφιοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν:

* Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής.

* Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Τα κριτήρια

Οπως σε όλες τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας, τέσσερα είναι τα βασικά κριτήρια. Το κυριότερο είναι αυτό του χρόνου ανεργίας του υποψηφίου, με ανώτατο όριο το οποίο μοριοδοτείται τα τρία χρόνια. Δεύτερο κριτήριο, ο αριθμός των ανήλικων και προστατευόμενων παιδιών, τρίτο η ηλικία του ανέργου και τέταρτο η οικονομική του κατάσταση, δηλαδή λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα του περασμένου έτους, εν προκειμένω του 2013, που βεβαίως αναφέρεται στα εισοδήματα του 2012. Ιδιαίτερο μπόνους δίδεται στις οικογένειες των ανέργων, δηλαδή στις περιπτώσεις εκείνες όπου ένα ζευγάρι είναι άνεργο. Οι λεπτομέρειες θα αναφέρονται στην προκήρυξη που θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/11/2013&id=399113

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s