Μισθωτοί – άνεργοι: Σημειώσατε Χ

Σχεδόν απόλυτη ισορροπία εμφανίζουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας για το σύνολο των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου στην Ελλάδα, με τον αριθμό των ανέργων που δίνει η Στατιστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, βάσει των νέων στοιχείων που διατίθενται μέσω του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, οι μισθωτοί ιδιωτικού δικαίους τη χώρα, ανέρχονται σε 1.371.450, όταν οι άνεργοι φθάνουν τους 1.365.406 , βάσει των στοιχείων της Στατιστικής υπηρεσίας για τον Αύγουστο, όπου η ανεργία ανήλθε σε 27,3%.

Ενδεικτικά κάποια από τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είναι:

* Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 196.695 επιχειρήσεις που απασχολούν έστω και ένα μισθωτό εργαζόμενο.

* Το 90,21% από αυτές τις επιχειρήσεις είναι πολύ μικρές, καθώς απασχολούν έως 10 εργαζομένους.

* Το 41,44% από αυτές τις επιχειρήσεις, δραστηριοποιούνται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εστίασης, ενώ περισσότερες από τις μισές (56,81%) βρίσκονται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τις ευρύτερες περιφέρειές τους.

* Ο συνολικός αριθμός των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα, είναι 1.371.450 άτομα, εκ των οποίων το 53,5% είναι άνδρες.

* Το 79,76% των εργαζομένων λαμβάνει αμοιβές άνω των 500 ευρώ, ενώ το 7,69% αυτών αμείβεται στην κλίμακα των 500 έως 600 ευρώ. Ενα αντίστοιχο ποσοστό παίρνει μισθούς από 600 έως 700 ευρώ. Τα ποσοστά αυτά μαζί με το 20% των μισθωτών που λαμβάνουν μισθούς κάτω των 500 ευρώ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 35% των μισθωτών παίρνουν έως 700 ευρώ μικτά.

* Μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στην κλίμακα αμοιβών των 1.000 έως 2.000 ευρώ, όπου υπάρχει το 32,21% των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, για τον επιτυχή σχεδιασμό και εφαρμογή όλων των δράσεων του υπουργείου Εργασίας, απαιτήθηκαν σύγχρονα πληροφοριακά εργαλεία και συστήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, («ΗΛΙΟΣ», «ΑΡΙΑΔΝΗ», «ΕΣΤΙΑ», «ΑΡΤΕΜΙΣ») ή θα αναπτυχθούν («ΑΤΛΑΣ»).

http://www.capital.gr/News.asp?id=1920106

 

Πηγή:www.capital.gr

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s