Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ υποχρεώνει το LinkedIn να πληρώσει 3,3 εκ. δολαρίων αναδρομικά για υπερωριακή εργασία

Το επαγγελματικό ηλεκτρονικό δίκτυο LinkedIn έχει πληρώσει σχεδόν 6 εκ. δολάρια σε αναδρομικούς μισθούς και αποζημιώσεις σε 359 υφιστάμενους και πρώην υπαλλήλους του αφότου έρευνα των Αρχών των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι δεν τους είχε πληρώσει επαρκώς για υπερωριακή εργασία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Υπουργείο Εργασίας της χώρας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το δίκτυο έχει δηλώσει πως πλήρωσε άνω των 3,3 εκ. δολαρίων αναδρομικά για υπερωριακή εργασία και 2,5 εκ. δολάρια αποζημιώσεις σε υπαλλήλους του στην Καλιφόρνια, το Ιλινόι, τη Νεμπράσκα και τη Νέα Υόρκη.

«Αυτή η εταιρεία έχει επιδείξει μεγάλο βαθμό ακεραιότητας συνεργαζόμενη πλήρως με τους ερευνώντες λειτουργούς και ανταποκρινόμενη χωρίς δισταγμό για να βοηθήσει τους εργαζόμενους» στην αποζημίωσή τους, ανέφερε ο διοικητικός λειτουργός του Τμήματος Μισθολογίου και Καθορισμού Χρόνου Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Ντέιβιντ Γουιλ.

Πρόσθεσε ότι «είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που το LinkedIn έχει επίσης δεσμευθεί να λάβει θετικά και πρακτικά βήματα για να διασφαλιστεί η μελλοντική συμμόρφωση».

Οι ερευνώντες λειτουργοί του Τμήματος αποφάνθηκαν ότι το LinkedIn είχε παραβιάσει τις πρόνοιες για υπερωρίες και τήρησης αρχείων του νόμου περί Δίκαιων Προτύπων Εργασίας αμελώντας να καταγράψει, να υπολογίσει και να πληρώσει όλες τις ώρες που οι υπάλληλοι του εργάστηκαν σε μια εβδομάδα.

Ο νόμος προνοεί ότι οι εργαζόμενοι που δεν εξαιρούνται πρέπει να πληρώνονται τουλάχιστον το ομοσπονδιακό ελάχιστο μισθό της τάξης του $7,25 την ώρα για όλες τις ώρες που εργάστηκαν, συν αναλογία 1:1,5 για κάθε ώρα άνω των 40 ωρών την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ – ΚΥΠΕ
– See more at: http://www.sigmalive.com/

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s