Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ΕΤΕΡ!

Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πέτυχε με τη διαιτησία του  ΟΜΕΔ η ΕΤΕΡ. Πρόκειται για την πρώτη  απόφαση διαιτησίας του  ΟΜΕΔ με αριθμό 1 του 2014 και προβλέπει μεσοσταθμική μείωση 11,9%, διατηρώντας το ίδιο  πεδίο εφαρμογής για τα μέλη της ΕΤΕΡ, όπως περιγράφονται στο άρθρο 1 της προηγούμενης σύμβασης. Ο πρώτος μισθός για τους τεχνικούς- μέλη της ΕΤΕΡ διαμορφώνεται  στα 1.010 ευρώ και μπορεί να φτάσει, αναπροσαρμοζόμενος, στο  41 έτος  στα 2.585 ευρώ. Με τη νέα ΣΣΕ το  7ωρο  γίνεται 8ωρο με αποτέλεσμα οι ηχολήπτες να έχουν πλέον  5νθημερη εργασίας συνεχούς βάρδιας 40 ωρών. Για τους ενημερωτικούς σταθμούς, αυτό μεταφράζεται σε 4ωρη βάρδια στο στούντιο του αέρα και σε 4ωρη βάρδια σε στούντιο παραγωγής. 

Η νέα ΣΣΕ προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα μελη της ΕΙΙΡΑ δεν επιτρέπεται να προβούν σε τροποποίηση των όρων του. Η ισχύς της νέας σύμβαση ισχύει από τις 9 Ιανουαρίου 2013, με εξαίρεση τα οικονομικά θέματα η ισχύς των οποίων αρχίζει από σήμερα από την κατάθεσή της στο υπουργείο εργασίας. Με την υπογραφή της, τα μέλη της ΕΤΕΡ καλύπτονται με Συλλογική Σύμβαση, καθόλη τη διάρκεια του Μνημονίου συνεπώς δεν μπορούν να ισχύουν πλέον οι ατομιές συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ενημέρωση για τη νέα ΣΣΕ και την εκκαθάριση του μητρώου της ένωσης.

http://www.typologies.gr

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s