Πως θα βρείτε το «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» σας μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ

Ξεκίνησε από την Δευτέρα 29/12/2014 η λειτουργία του συστήματος ΑΤΛΑΣ μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να βρουν την ασφαλιστική τους διαδρομή καθώς και τις παροχές που δικαιούνται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

http://www.asfalisinet.gr

Πως γίνεται η πρόσβαση :
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.atlas.gov.gr, να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον Α.Μ.Κ.Α. τους.
Με τον τρόπο αυτό εμφανίζονται στην οθόνη συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα μπορούν να δούν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισής τους
Τι περιέχει :
Έτσι, μέσω της ΗΔΙΚΑ, θα μπορούν να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισής τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν κάθε μήνα την ενημέρωση του λογαριασμού τους.
345222
Επίσης, με το νέο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες. Στο καινοτόμο, πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» (Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας), συνοπτικά περιλαμβάνονται:
• Καταγραφή του ασφαλιστικού βίου κάθε Έλληνα, η επαγγελματική διαδρομή και τα ένσημα κάθε εργαζομένου, ηλεκτρονικά σε «ατομικούς ψηφιακούς λογαριασμούς».
• Δυνατότητα πρόσβασης του κάθε εργαζόμενου, από τον προσωπικό του υπολογιστή, ώστε να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». •Ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΗΔΙΚΑ για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
• Υπολογισμός της σύνταξης, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή.
• Η οριστική κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας. • Έκδοση και καταβολή της πρώτης σύνταξης εντός λίγων ημερών και όχι εντός πολλών μηνών ή ετών.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s