Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης

cocacola_0Όχι στις πολυεθνικές και τις άνομες πρακτικές τους

17ο  χιλ.  Θεσ/νίκης – Πολυγύρου – τηλ:  2310497155

ΤΡΑΠΕΖΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ  IBAN: GR2201608750000000084799149

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΙΒΑΝ: GR9201102110000021148008697

Εμείς οι απεργοί της Coca Cola 3 E βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημά μας την ακύρωση όλων των απολύσεων και  την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.

Όλο αυτό το διάστημα γίναμε αποδέκτες του πιο σκληρού προσώπου της πολυεθνικής εταιρείας και των πρακτικών της, που αρχίζουν από το   δικαστικό εκφοβισμό μας με τις καταθέσεις αγωγών από την πλευρά της Coca Cola 3Ε με τις οποίες ζητάει τεράστια ποσά ως… αποζημίωση και   καταλήγει στην προσπάθεια πλήρους ελέγχου και φίμωσης της φωνής   μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτές και άλλες  ύπουλες πρακτικές της πολυεθνικής Coca Cola μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ καλά ότι και άλλες πολυεθνικές του ίδιου βεληνεκούς ακολουθούν την ίδια πολιτική, δηλαδή στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, εκβιάζουν, απειλούν, προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων κ.α.

Με αυτό το σκεπτικό βρισκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους δικαστικά μετά από προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» (συμφερόντων της πολυεθνικής Eldorado και του γνωστού εργολάβου-εκδότη Μπόμπολα) αγωνιστές-κατοίκους της περιοχής των Σκουριών και καταγγέλλουμε τις πρακτικές ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων από την πλευρά των πολυεθνικών, για να κάμψουν κάθε αντίσταση και να περάσουν   τα άνομα σχέδιά τους.

Καταγγέλλουμε την αποσιώπηση των ειδήσεων που αφορούν τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες και τη συστηματική παραπληροφόρηση, από τα ελεγχόμενα από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεργοδότες μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι αγώνες μας ενάντια στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών είναι και αγώνες για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s