Απλήρωτοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Επιστολή προς τον υπουργό Eργασίας, με κοινοποίηση και στον υπουργό Oικονομικών, απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, καθώς, λόγω της καθυστέρησης καταβολής της επιχορήγησης, οι εργαζόμενοι στο φορέα παραμένουν απλήρωτοι όλο το 2013.

Στην επιστολή, η διοίκηση περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία πλέον έχει έρθει το συνδικαλιστικό όργανο, στην οποια επισημαίνεται η συσσώρευση χρεών όχι μόνο για τις λειτουργικές του ανάγκες, αλλά, κυρίως, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δημόσια οικονομική υπηρεσία.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει δεδουλευμένα από τον Απρίλιο του 2013, τα οποία, όμως, αφορούσαν μισθοδοσία του προηγούμενου έτους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Όλα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα.

Εντός των ημερών, αναμένεται η διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης, αλλά και των παροχών ΔΕΗ και ύδρευσης, ενώ αδύνατη είναι και η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε έναν νομό όπου οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Η επιστολή καταλήγει πως η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης οφείλεται μόνο στην καλή θέληση των εργαζομένων, οι οποίοι, προς το παρόν, παραμερίζουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας των εργαζομένων και των ανέργων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, είναι εύλογο ότι δεν μπορούν για πάντα να δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς.

Όπως τονίζουν, η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα των Εργατικών Κέντρων καλύπτονται από την Εργατική Εστία. «Εντούτοις», υπογραμμίζουν, «από τότε που ο οργανισμός καταργήθηκε και πέρασε στον ΟΑΕΔ, τα προβλήματα δυσλειτουργίας είναι εμφανή, ενώ τις συνέπειες της κατάστασης επωμίζονται οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και, κυρίως, στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας».

Πηγή: xanthipress.gr

http://www.enikos.gr/society/181754,Aplhrwtoi_sto_Ergatiko_Kentro_Jan8hs.html

Advertisement
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απλήρωτοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

  1. Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 και 21/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα, σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ., τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το Υπουργείο Παιδείας, πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ, πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
    Αγνόησαν τις αιτήσεις θεραπείας (!) και δημοσίευσαν πάλι τους ίδιους πλαστογραφημένους πίνακες, ως οριστικούς, από το δήθεν «ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο», στις 21/11/2013. Η εκτεταμένη πλαστογραφία δείχνει, ενδεχόμενο δόλο και ενδεχόμενο στημένο παιχνίδι με τις κλίκες για να σώσουν τους ημετέρους και τους παράνομους.
    Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα! Αυθαιρεσία, αίσχος και αθλιότητες!
    ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s