Aκόμα να πάρουν το διπλό δώρο Χριστουγέννων οι άνεργοι!!!

Καταγγελίες που φθάνουν στο blog μου από επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ αναφέρουν οτι παρ οτι τους ανακοίνωσαν οτι θα πάρουν διπλό δώρο Χριστουγέννων λόγω της οικονομικής κρίσης  ακόμα δεν τους έχει καταβληθεί! Για πότε σκοπεύουν να το δώσουν το ΠΑΣΧΑ . ‘Η Απλά έκαναν παροχές λόγω κλίματος και ημερών και τους έχουν αφήσει στο περίμενε. Με ανέργους έχουν να κάνουν ! Οι άνθρωποι ήλπιζαν σε αυτά τα χρήματα…

Μια απο τις καταγγελίες που μπήκε στα σχόλια του blog μου

«Xristos
Ιανουαρίου 12th, 2009 at 1:02 πμ |

pernw to epidoma anergias edw kai 5 mines otan ton dekemvrio piga na parw to dwro m ipe h ipalilos oti vgike anakinwsh oti tha to paroyme diplo.ths edwsa ton arithmo trapezas k m ipe oti ta lefta tha mpoyne amesa.mexri k simera ta lefta den exoyn mpei oses fores k na exw parei tilefwno den moy exoyn dwsei kapoia e3igish…telika tha ta paroyme afta ta lefta?»

http://tbn3.google.com/images?q=tbn:zPXX4QN41QfMaM:http://www.giapraki.com/e107_images/newspost_images/oaed.gif

Υπάρχει κανένας αρμόδιος να απαντήσει …

Ιδού τι είχαν ανακοινώσει  απο τον ΟΑΕΔ

«Διπλασιάζεται το δώρο Χριστουγέννων για τους ανέργους

Τον διπλασιασμό του δώρου Χριστουγέννων 2008 ή της αναλογίας αυτού, για όσους επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν εντός του έτους για τακτική ανεργία και δικαιούνται αναλογίας δώρου Χριστουγέννων, ενέκρινε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Η σχετική εισήγηση για «χορήγηση συμπληρωματικής παροχής, ισόποσης του δώρου Χριστουγέννων 2008, προς όσους δικαιούνται αναλογίας δώρου Χριστουγέννων 2008, λόγω τακτικής επιδότησης», έγινε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά τη σχετική εξαγγελία του διπλασιασμού του δώρου Χριστουγέννων για τους επιδοτούμενους ανέργους, από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008, στο πλαίσιο της λήψης από την κυβέρνηση στοχευμένων μέτρων υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το μέτρο του διπλασιασμού του δώρου Χριστουγέννων εμπίπτει στις δράσεις για την ελαχιστοποίηση των ενδεχόμενων συνεπειών στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και κυρίως, στο επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας, από τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση το χρόνο λήψης του επιδόματος ανεργίας, στη χρονική βάση από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δηλαδή, όπως ισχύει και για τους εργαζομένους.»

17 σκέψεις σχετικά με το “Aκόμα να πάρουν το διπλό δώρο Χριστουγέννων οι άνεργοι!!!

  1. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ;;;
    Ή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;;;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

  2. Ό αδερφός μου όντας άνεργος επιδοτούμενος εδώ και 7 μήνες έχει πάρει το διπλό δώρο από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.Εχει και η παραπληροφόρηση τα όριά της.Η μήπως φταίει η ανευθυνότητα των υπαλλήλψν?

  3. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΗΤΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ.ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

  4. Παράθεμα: Ερωτήσεις στη Βουλή προκαλεί το θέμα του δώρου των ανέργων | Search Top Greek Blog

  5. Παιδια να ρωτησω ξερει κανεισ οσοι παιρνουν επιδομα,παιρνουν και δωρο χριστουγεννων?

  6. ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 454 ΕΥΡΩ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΦΥΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΑΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ,ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ….ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΤΟ ΔΩΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΚΟΜΑ.ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΥΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΩΓΕΝΩΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΩΜΑΝΩΝ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΩ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ …ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

    • ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ;΄ΕΜΑΘΕΣ ΤΙΠΟΤΑ;ΠΗΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΩΡΟ.
      ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ;

  7. γεια σε ολους! παιρνω επιδομα ανεργιαςαπο τον οκτωβρη. ξερει κανεις αν δικαιουμαι δωρο χριστουγεννων?

  8. εγω πηγα δηλωσα παρουσια στην αρχη του μηνα μπηκε το επιδομα και μια εβδομαδα μετα μπηκε και διπλο δωρο.τελικα είναι διπλο?εγω παντως δεν παιρνω τηλ στον οαεδ να ρωτησω μην τυχον και μου τα ζητησουν πισω….

  9. re paidia exo den exo doulepsi pote eimai tora 3 mines karta anergias.mipos kseri kaneis na mou pei an dikeoume tipota?

  10. Αγαπητητοί Φίλοι,
    Θέλω βοήθεια
    έγω μπήκα για πρώτη φορά στην ανεργία (ημερ απολ 18-12-2009) πήγα στον ΟΑΕΔ 21-12-2009 και η αποφαση έναρξης επιδότησης είναι απο 25-12-2009 για 12 μήνες.
    Δικαιούμαι δώρο χριστουγέννων αναλογικό δηλαδή ότι ισχύει και στους εργαζόμενους απ’τον ΟΑΕΔ το οποίο δεν μου έχει καταβληθεί και φυσικά και απ’τον εργοδότη πάλι αναλογικό ήταν αφού απολύθηκα 18-12-2009.
    Νομίζω απ’ότι έχω διαβάσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το ΔΧ υπολογίζεται με βάση το χρόνο λήψης του επιδόματος ανεργίας στην χρονική βάση απο 1η Μαιου μέχρι 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους δηλαδή όπως ισχύει και στους εν ενεργία εργαζόμενους.
    Χρειάζομαι Βοήθεια.
    Ευχαριστώ

Σχολιάστε