1.415 «κρυφές» θέσεις σε ΔΕΚΟ

1.415 «κρυφές» θέσεις σε ΔΕΚΟ

Τρίτη, 20.01.09
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70858Τους κρουνούς των προσλήψεων ανοίγουν είκοσι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΔΕΚΟ, οργανισμοί και κρατικές ανώνυμες εταιρίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τού «βρίσκω δουλειά», μεσοπρόθεσμα θα «ανοίξουν» 1.415 θέσεις. Οι διαδικασίες τακτοποίησης, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, θα διενεργηθούν εκτός ΑΣΕΠ – ή με τη…διακριτική συμμετοχή του Συμβουλίου. Χρονοδιάγραμμα για την πλήρωση κενών θέσεων έχουν καταρτίσει οι ακόλουθοι φορείς: Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού Α.Ε., Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, HELEXPO Α.Ε., ΔΕΗ, ΕΚΟ ΑΒΕΕ, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΑΣΠΡΟΦΟΣ Τεχνική Εταιρία Α.Ε., Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ΕΟΜΜΕΧ, Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Κτηματολόγιο Α.Ε., Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων και Εθνικό Κέντρο Διαβήτη. Κατά το επικείμενο μπαράζ προσλήψεων θα απορροφηθεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Τη μερίδα του λέοντος στις ειδικότητες θα αποσπάσουν: εργάτες, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί, χημικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι, διοικητικοί, γραμματείς, αλλά και επιστημονικό. Οι νέοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στους φορείς με όλα σχεδόν τα είδη συμβάσεων (ορισμένου και αορίστου χρόνου, ανάθεσης έργου κλπ). Σε αντίθεση με τους προαναφερόμενες κρατικές εταιρίες δεν αναμένεται να προβούν σε προσλήψεις φορείς όπως: Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, ΕΜΥ, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε. και Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας.

1 Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ): Το Δ.Σ. του φορέα σύντομα θα επικυρώσει την απορρόφηση οκτώ επιστημόνων ερευνητών – μια διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Αμεσα αναμένεται να βγει στον «αέρα» νέα προκήρυξη, για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων ΠΕ Διοικητικού. Σε βάθος χρόνου δεν αποκλείεται το ΚΕΠΕ να «βγάλει» άλλες τέσσερις θέσεις «διοικητικής υποστήριξης».

2 Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού Α.Ε. (ΟΔΔΥ): Στην παρούσα φάση ο ΟΔΔΥ δεν καταγράφει κενά στο «οργανόγραμμά» του. Ωστόσο, στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 η εταιρία αναμένεται να δρομολογήσει διαδικασίες προσλήψεων στην ειδικότητα των αποθηκάριων και των μηχανικών – προγραμματιστών Η/Υ, εφόσον εγκριθούν και τα αντίστοιχα αιτήματα.

3 Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Οι αρμόδιες διευθύνσεις του φορέα δεν έχουν καταρτίσει μέχρι στιγμής συγκεκριμένο αίτημα για την πρόσληψη προσωπικού. Ωστόσο, τους επόμενους μήνες το Τ.Τ. αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «βρίσκω δουλειά», να προσλάβει σημαντικό αριθμό υπαλλήλων για να «καλύψει» τις αποχωρήσεις (συνταξιοδότηση, εθελούσια έξοδος). Θα προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση διευθύνσεων και καταστημάτων, καθώς και υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

4 HELEXPO A.E. (Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης): Η εταιρία σύντομα θα προχωρήσει στην κάλυψη θέσεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Παράλληλα, η HELEXPO θα εκδώσει προκήρυξη για μία θέση ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με σύμβαση πενταετούς διάρκειας.

5 ΔΕΗ: Δεν αναμένεται εντός του 2009 νέα προκήρυξη, δεδομένου ότι εκκρεμεί η διεκπεραίωση δύο παλαιότερων διαγωνισμών. Για την προκήρυξη των 2.000 θέσεων περίπου, η οποία εκδόθηκε στις αρχές του 2007, δεν έχουν εκδικαστεί ακόμη οι ενστάσεις του περασμένου Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι η οριστική διευθέτηση της νέας προκήρυξη της ΔΕΗ (ΦΕΚ 574) για την πρόσληψη 120 μόνιμων υπαλλήλων σε Κοζάνη και Φλώρινα θα καθυστερήσει σημαντικά.

6 ΕΚΟ ΑΒΕΕ: Εποχικό προσωπικό θα προσλάβει η ΕΚΟ για να καλύψει τις ανάγκες της σε οδηγούς και ανεφοδιαστές. Οι συμβάσεις των νέων υπαλλήλων θα έχουν διάρκεια από τρεις έως έξι μήνες.

7 ΔΕΠΑ Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου): «Δεν έχουμε κανένα διαγωνισμό στα σκαριά» αναφέρει στο «βρίσκω δουλειά» αρμόδιο στέλεχος της εταιρίας. Η προηγούμενη προκήρυξη εκδόθηκε το 2004. Οι τελευταίοι διορισθέντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού προσελήφθησαν το 2007, δείγμα των μεγάλων καθυστερήσεων που μεσολάβησαν, χωρίς υπαιτιότητα της ΔΕΠΑ.

8 Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ): Οι προσλήψεις στο ΚΑΠΕ στη συντριπτική πλειοψηφία τους συνδέονται άμεσα με τον αριθμό των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Αν θα έρθουν έργα, θα ανοίξουν και θέσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά στο «βρίσκω δουλειά» υπάλληλος του φορέα. Συνήθως προσλαμβάνονται μηχανικοί από πολυτεχνικές σχολές και ΤΕΙ, με συμβάσεις έργου.

9 ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.: Δεδομένου ότι η Ασπροφός δέχεται συνέχεια αιτήσεις ενδιαφερομένων στις διαδικασίες προσλήψεων, «προηγούνται όσοι έχουν ήδη καταγραφεί στη βάση δεδομένων της εταιρίας». Οι ανάγκες σε προσωπικό αφορούν τις ειδικότητες των μηχανικών (πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι – μηχανικοί κ.λπ.).

10 Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ): Αμεσα αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων υπαλλήλων ΔΕ Γραμματέων. Το σχετικό αίτημα έχει ήδη εγκριθεί. Στο χρονοδιάγραμμα της Αρχής προηγείται η απορρόφηση των 14 ειδικών επιστημόνων, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

11 Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ): Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «βρίσκω δουλειά», ο Οργανισμός φέρεται έτοιμος να αποστείλει αίτημα για την πρόσληψη 21 μόνιμων υπαλλήλων (μηχανικοί ΠΕ διαφόρων ειδικεύσεων). Αργότερα δεν αποκλείεται να εκδοθεί και νέα προκήρυξη, για την κάλυψη κενών σε θέσεις ΔΕ Οδηγών και Γραμματέων.

12 ΕΟΜΜΕΧ: Μόνο η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών απομένει προκειμένου να βγει στον «αέρα» προκήρυξη για την πρόσληψη 32 υπαλλήλων. Αν το αίτημα ικανοποιηθεί, οι διαδικασίες πλήρωσης των κενών θέσεων θα κορυφωθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2009. Θα προσληφθούν υπάλληλοι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων.

13 Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας: Σύντομα θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ Ειδικού Προσωπικού, όπως αναφέρεται στην ορολογία της ΓΓΕΤ το επιστημονικό προσωπικό. Στο συγκεκριμένο φορέα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «βρίσκω δουλειά», θα αξιοποιηθεί ευρέως και ο θεσμός των μετατάξεων για την κάλυψη κενών στις κατηγορίες ΠΕ και ΔΕ Διοικητικού.

14 Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ): Η τεχνολογική αναβάθμιση των διυλιστηρίων της Ελευσίνας με την εγκατάσταση των μονάδων Hydrocracker και Flexi Coker εκτιμάται ότι θα ευνοήσει την πρόσληψη 800 νέων υπαλλήλων. Το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας για την παραγωγή καυσίμων με μηδενική συγκέντρωση θείου έχει προεκτιμώμενο κόστος 1,1 δισ. ευρώ. Οι προσλήψεις θα γίνουν για τις ανάγκες των συνεργείων που θα αναλάβουν την επέκταση των νέων μονάδων. Χρονικά τοποθετούνται στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.

15 Κτηματολόγιο Α.Ε.: Η εταιρία ήδη καταγράφει κινητικότητα στις προσλήψεις, καθώς στις 19/1 εκπνέει η προθεσμία της προκήρυξης για την πρόσληψη τεσσάρων στελεχών με σύμβαση αορίστου χρόνου. Τους προσεχείς μήνες προβλέπεται η απορρόφηση Μηχανικών ΠΕ και ΤΕ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ανάθεσης έργου. Οι νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη πολιτικών μηχανικών και αγρονόμων τοπογράφων θα εκδοθούν στα τέλη Απριλίου. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί στους αναδασμούς και τις μελέτες.

16 Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ): Δεν αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει κινητικότητα στο επίπεδο των προσλήψεων, δεδομένου ότι το Κέντρο ήδη βρίσκεται σε φάση τακτοποίησης 20 νέων στελεχών και υπαλλήλων. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν τις αρχές Φεβρουαρίου. Για τις 20 θέσεις υποβλήθηκαν 700 αιτήσεις.

17 Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στο εποχικό προσωπικό αναμένεται να στραφεί η διοίκηση του αεροδρομίου για την κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, θα αφορούν τις υπηρεσίες επιβατών και θα έχουν διάρκεια τριών και έξι και οκτώ μηνών.

18 Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ): Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εγκεκριμένα αιτήματα προσλήψεων. Ομως εντός του 2009 εκτιμάται ότι θα βγει ανακοίνωση για την προσέλκυση ΠΕ, ΤΕ Κοινωνιολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών. Οι συμβάσεις στο ΚΕΘΕΑ είναι αορίστου χρόνου.

19 Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ): Στην πρόσληψη πέντε χημικών προσανατολίζεται για τους επόμενους μήνες ο ΕΟΦ, εφόσον εγκριθεί το σχετικό αίτημα. Οι προσληφθέντες θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

20 Εθνικό Κέντρο Διαβήτη (ΕΚΕΔΙ): «Υπάρχουν ανάγκες αλλά δεν αναμένεται να εκπληρωθούν σε άμεσο χρόνο» αναφέρει στο «βρίσκω δουλειά» αρμόδια υπάλληλος του ΕΚΕΔΙ. Αν δρομολογηθούν νέες προσλήψεις, θα κορυφωθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009 και θα αφορούν ειδικότητες όπως γιατροί, ψυχολόγοι και διαιτολόγοι.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s